Actualitate

O văduvă din Bistrița s-a ales cu o moștenire ”penală”

O femeie de 44 de ani din Bistrița, care a moștenit un obiect al fostului său soț, s-a ales cu dosar la Poliție și va fi cercetată penal. Polițiștii consideră că ea a deținut fără drept, la domiciliu, nimic altceva decât o pușcă pentru tir sportiv.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

”Cu ocazia activității de notificare a deținătorului legal cu privire la data expirării valabilității permisului de port armă, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 44 de ani din Bistrița ar fi deținut la domiciliu, fără drept, în perioada 29 iunie 2018-20 ianuarie 2020, o armă neletală. Arma, cu destinația tir sportiv i-a aparținut soțului, care a decedat în luna iunie 2018. Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au ridicat arma în cauză și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase atrag atenția asupra faptului că rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu o persoană ce deține în mod legal arme ori muniții au obligația ca, în cazul în care deținătorul a decedat sau este declarat dispărut, să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție și să depună armele și munițiile respective la cel mai apropiat armurier, în termen de 15 zile de la data decesului ori, după caz, a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de declarare a dispariției.

Totodată, conform art. 8 din Legea 295/2004, persoana care ia cunoștință despre existența unei arme militare, a unei arme letale, a unei arme neletale ori a munițiilor deținute ilegal, pierdute sau abandonate, este obligată să anunțe de îndată cel mai apropiat organ de poliție.

Etichete

8 comentarii

 • baaaa s o gatat hotii,valutistii si alte categorii de infractori grei?nu va e rusine ma cu parchetul vostru care eliberati violatori prezentati de politie pt mandat?bine ca faceti greva in justitie,in loc sa aplicati legea voi sunteti toleranti si milosi.

 • Tocmai confirmă că logica privind lărgirea puterilor acordate Poliției a fost un pas necugetat, deoarece sunt strâns legați de aplicarea mecanică a unor regulamente, legi în situații ce nu fac sens.
  Femeia respectivă a încălcat Legea prin omitere probabil, iar bravii noștrii polițiști în loc să confiște arma și să rămână la stadiul de avertizare ce nu include criminalizarea faptei, doar vorbim de putere discreționară- aia care include ABC-ul primar al bunul simț, doar ai o femeie care trece printr-o perioadă de stress majoră (decesul unui soț-soție, fiu, fică e numărul 1 care duce la depresii) s-au grăbit să-i mai tragă un dosar penal femeii, că na asta e Legea.
  Te uiți și te minunezi cât de multă imbecilitate, lipsă de compasiune umană, lipsă de logică primară există în spatele unor instituții a căror misiune ar fi să servească primarul.
  Desigur, dacă femeia ar fi avut comportament agresiv, violent, utilizarea forței fizice împotriva altor persoane..bun o măsură de confiscare imediată etc se impunea.
  Dar în cazul respectiv nu era cazul deloc de caz penal.
  Dacă ar fi de aplicat Legile cu zelul de care fac dovadă unii, ar trebui pus gard de sârmă ghimpată pe România, ca cetățeanul X imposibil să nu fii făcut o infracțiune.

  • cetățeanul în loc de primar…inversarea e de fapt ceea ce se întâmplă acum.
   Poliția servește politicul.

  • Și na , la examen.
   Este un cuțit de bucătărie o armă letală?
   Tocmai am luat la cunoștință că fiecare român are cel puțin unul în bucătărie.
   Halal legislatori.

 • Trebuia sa-i faceti dosar penal si ca avea toporisca din aia cu care se bate snitelele! Daca pusca este neletala de ce i-ati facut dosar penal????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS