Actualitate

O voluntară SMURD și prietenul ei pompier, salvatori într-o intervenție contracronometru

”Un telefon primit de Cătălina, voluntar SMURD în cadrul ISU Bistrița-Năsăud i-a pus în alertă pe ea și prietenul ei, Vlad – pompier din Detașamentul Bistrița. O prietenă o sunase agitată și o rugase să meargă repede că tocmai avuse loc un accident rutier la ei în localitate, în Lunca Ilvei.

Un motocilist era grav rănit la aproape un kilometru de casa lor și, într-un suflet, au pornit amândoi spre locul accidentului. Mai mult, niște localnici au pornit spre ei cu mașina, știau că sunt salvatori și pot ajuta în momentele în care fiecare secundă contează.

– Vlad, imobilizează-i capul și încearcă să-l liniștești. Este foarte agitat, rănile sunt grave și are traumatism cranian sever.

– Încearcă să te liniștești, va fi bine, ambulanțele sunt pe drum. Cătălina știe ce face. Ajută oamenii de mult timp, ai încredere în ea! a spus Vlad care s-a poziționat la capul tânărului și încerca să îl țină conștient, deși durerile erau crunte, inclusiv date de o fractură deschisă de femur.

Cu stăpânire de sine, o mână de om cu suflet mare, Cătălina i-a acordat primul ajutor motociclistului de 26 de ani, așa cum făcuse în repetate rânduri alături de colegii de pe mașinile SMURD.

– Se aude o sirenă, ajung colegii noștri… ești pe mâini bune, îi repetau cei doi salvatori să îi dea curaj și putere tânărului rănit. Scopul lor era, pe lângă primul ajutor, să îl țină conștient, aspect foarte important în astfel de situații.

Au realizat asta și au reușit prin acțiunea lor să ne facă mândri că îi avem în echipa noastră. Cătălina și Vlad sunt genul de oameni pe care fiecare comunitate se poate baza și acesta este cel mai mare câștig”, a postat pe Facebook ISU Bistrița-Năsăud.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.