Actualitate

Alegerile locale, în 27 septembrie. Se anunță o campanie electorală atipică

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an, respectiv data de 27 septembrie. Cu o lună înainte se va da startul campaniei electorale.

Astfel, în ultima duminică a lunii septembrie vor fi aleși primarii, consilierii locali, președintele CJ, consilierii județeni.

Luna aceasta, Parlamentul a prelungit mandatele aleşilor locali până la 1 noiembrie, având în vedere că alegerile locale nu s-au putut derula la terman în acest an din cauza pandemiei. 

Premierul Ludovic Orban a declarat că va fi o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie Covid-19.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Orban a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie Covid-19. ”În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie. ”Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”, a afirmat Orban.

14 comentarii

  • Lipsa mitingurilor sau a manifestărilor de prostire a populației este un lucru foarte bun, foarte util pentru igena spațiului public. Nu pricep, bine vorba vine că nu pricep, de ce nu se implementează votul electronic și prin corespondență, o modalitate extraordinară de a avea o șansă reală de a scăpa de vechile partide politice, care au capturat de 30 de ani această țară, folosind-o în propriul interes. Le este frică, știu că implementarea unei astfel de posibilități de vot i-ar vulnerabiliza maxim, punându-i în situația de a nu mai putea controla lucrurile și de a ajunge să-și piardă puterea. Știau hoții despre această interdicție, acesta fiind și motivul pentru care a fost mituită mass-media prin intermediul banilor acordați de la buget, pentru a găsi bunăvoință din partea acesteia și de a nu-și auzi ocări actuala guvernare, care, de la instalare mare brânză nu a făcut, ba dimpotrivă, la o scurtă analiză, scoate la iveală multe nefăcute promovate de acești „virgini” ai politicii românești. Spațiul public nu va mai fi inundat de cohorte de indivizi cărați cu arcanul sau în schimbul unor foloase acordate pentru a sprijini mitinguri de promovare a acelorași găști politice și a acelorași inși pe care-i girăm de 30 de ani, cu toate promisiunile lor, concretizate ulterior, dar de fiecare dată, în veritabile minciuni. Avem pretenția de a progresa ca țară, dar fără a-i schimba pe cei care se dovedesc piedici a acestei dezvoltări, cum să fie posibil așa ceva! Atâta timp cât noi suntem conduși de unii care își dau bacul pe la 40-50 de ani, care urmează facultăți anonime pe la aceste vârste etc., de ce mai avem așteptări? Pe ce se bazează ele? Pe niște promisiuni venite în campaniile electorale, dar care s-au dovedit și se dovedesc de fiecare dată a fi simple minciuni, să fim totuși serioși. Imnul de stat ne tot cere să ne trezim, dar din păcate rămânem imuni la această solicitare, așteptăm să se trezească alții în locul nostru, să facă altcineva lucrurile, iar noi doar să culegem foloasele. Putem aștepta mult și bine, așa ceva nu se va întâmpla niciodată!

    • Ursule, foarte bine spus! Cand citesc opiniile unor oameni ca tine ma gandesc ca mai avem o sansa! Mica dar o avem. Te rog sa mai postezi!

    • Chiar așa! De ce nu se face votul electronic? Ce frumos ar putea frauda alegerile cei de la SRI fără să iasă din vilele lor de lux, direct din fotoliu. Iar bătrânii „cei răi” care votează PE-SE-DE no să aibă acces la tehnologie și o să fie totul bine și frumos.

    • Startul problemelor in timp de pandemie incep atunci cand clericii nostrii fac campanie electorala in biserici, locul unde distantarea sociala nu exista, iar parlamentarii se trag pe fese si nu iau masuri, lucru care spune destul de multe despre implicarea bisericii in procesul electoral. Vedeti voi, parte din campania electorala sta in demonstrarea catre mase ca parlamentarii sunt buni familisti si cu credinta in Dumnezeu. Nu ma judecati gresit, eu nu am o problema cu biserica, ci cu ceea cea a devenit fățiș in ultimii ani, organ de propaganda. Credinciosii vad in biserica o sursa de alinare, clericii vad in credinciosi o oportunitate, iar asta e singurul adevar incontestabil. Doamne ajuta!

  • De fapt, este vorba despre adoptarea Hotărârii de Guvern care prevede ca alegerile locale să aibă loc în 27 septembrie, 2020, indiferent de evolutia epidemiei de Covid-19. In aceste conditii , campania electorală va fi o fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. De aceea se va organiza o campanie mai intensă în mediul online iar programele electorale vor putea fi popularizate prin mijloacele mass-media disponibile.
    Dacă pentru campania electorală în conditii speciale există solutii, problemele apar în organizarea secțiilor de votare, unde alegătorii trebuie să se prezinte personal, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, ceea ce va prelungi durata exercitării votului. Aici suntem total descoperiti, deoarece nu avem alternative precum „votul prin corespondență”, „votul în prealabil” sau „votul online”, implementate deja în multe alte state. Chiar dacă până la alegerile locale timpul rămas este scurt, cel putin votul în prealabil ar putea fi avut în vedere, prin începerea votării cu 1-2 zile inainte de data stabilită, asa cum s-a mai procedat cu alte ocazii. In schimb, la alegerile generale, pentru care termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie, ar putea fi implementate toate cele trei alternative de vot.

  • In 27 stam acasa…cum am stat 2 luni fara bani, fara nimic. Gunoaiele care ne au condus de la revolutie incoace nu merita sa fie votate. Si au batut joc de oameni…toti, nu doar PSD..TOTI!! Pacat ca nu avem cu cine vota, oamenii adevarati, cei competenti nu se baga in politica.

  • Propun să fie votată vulpița, dacă tot este atât de vizionată, de ce nu i-am acorda o șansă! votăm de 30 de ani PSD și PNL/PDL, două hoarde pline de oameni de cea mai joasă speță, de ce nu ar putea fi creditată cu o poziție publică și această duduie de la haznaua 1? Cu ce este dânsa mai prejos decât personajele sinistre ce populează Parlamentul și Guvernul, acestea din urmă vă par a fi mai capabile? Eu cred că nu sunt, și atunci de ce nu am propulsa-o pe ea, dacă tot e circ, păi circ să fie! VULPIȚA președinte!

  • Pe plan mondial, pandemia de COVID-19 a determinat amânarea alegerilor planificate pentru prima jumătate a anului 2020 în 56 de state, printre care Australia, Austria, Mali, Republica Dominicană, Elveţia și România. In același timp, alte 24 de țări printre care Franța, Germania, Coreea de Sud, Israel sau Irlanda, au decis organizarea alegerilor chiar si in conditii de pandemie, apeland la metode precum votul prin poștă pentru evitarea contaminarii provocate de COVID-19 , votul în prealabil ca posibilitate de evitare a aglomerației la secțiile de votare si votul prin internet, ca soluție pentru limitarea la maxim a contactelor directe între persoane.

  • Sa vedem cati vor vota cu onlinul vost cu tot ? Cei de pe facebook sunt fitosii care nu se deranjeaza prea tare la vot. Prezenta va fi de pana in 30-35 % si eia vor fi nucleul dur de pesedisti pensionari si asistati, adica electoratul captiv. Dreapta va face un pisu mare la aceste alegeri daca nu se aduna.

    • Votul online e in defavoarea psd-ului deoarece votantii acestui partid sunt inbatraniti si nu stiu in ce masura se pot adapta mediului online. Acest lucru da o speranta pnl-ului si usr-ului , partide care au simpatizanti predominant tineri. Sa nu uitam importanta on-line-ului cand a gost votat klaus iohanis.Salut Andrei, imi vezi comentariul? Da-mi replica.

  • In Romania nu avem partid de dreapta vizibil ! Toate partidele au pe ele mucegai marxist sau sexo -neomarxist combinat cu o pandemie de hotie fie haiduceasca, de codru, fie mai subtirica, cu cravata (slinoasa-cravata) Singura preocupare cu adevaarat constanta e inchinarea la „Inalta Poarta” bruxeleza in vederea promovarii „inaltelor valori contemporane”: ideologia de gen, educatia homosexuala, promovarea pe orice cale a poponautilor,daramarea normalitatii sub orice forma s-ar prezenta! Ni se doreste ” fericirea” cu orice pret, vrem, nu vrem!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS