Social

Oierii din Sîngeorz-Băi, cu jalba la prefect. Au depus plângere penală împotriva primarului

Prefectul Ovidiu Frenţ s-a întâlnit, luni, cu oierii din Sîngeorz-Băi. Oamenii i s-au plâns că primarul nu vrea să le elibereze adeverinţele de care au nevoie ca să primească subvenţii de la APIA.

„Crescătorii de animale consideră un abuz din partea primarului refuzul de a elibera adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Fermierii deţin contract de concesiune pentru utilizarea păşunilor proprietate a oraşului. Din discuţiile purtate, a rezultat că fermierii nu au depus cerere în scris la primărie pentru eliberarea adeverinţelor, motiv pentru care, prefectul judeţului le-a recomandat să solicite în scris la primăria Sângeorz-Băi, eliberarea adeverinţelor de care au nevoie la APIA, conform datelor din Registrul Agricol”, se arată într-o postare pe Facebook a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Tot aici scrie că fermierii l-au informat pe Ovidiu Frenţ că au depus plângere penală împotriva primarului care a fost înregistrată la Poliţia oraşului Sângeorz-Băi. 

Săptămâna trecută, la Primăria Sîngeorz-Băi a avut loc un protest al oierilor.

2 comentarii

  • Lăsați ironiile domnilor și sa dam drumul unui contract din care sa câștige toată lumea. Pana la urma sunt bani europeni și trebuie sa ajungă la cei ce au animale și la proprietar. Încă o data șmecheriile și nepriceperea au dus la aceste situații complicate care cu calm și cu un proiect de hotărâre de consiliul local se vor rezolva în scurt timp

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.