Actualitate

Oktoberfest, 2-4 octombrie: Hara, Maxim, Ruby, folclor, paradă cu torțe, concursuri și râuri de bere

Cea de-a doua ediție a Oktoberfest, manifestare organizată de Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, are loc în weekend-ul 2-4 octombrie.

Timp de trei zile, bistrițenii vor avea parte de multă bere, preparate tradiţionale bavareze, concursuri cu premii, muzică de bună calitate și multe, multe surprize, informează CCM.

Festivalul se va desfăşura pe scena mare de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”, în Teatrul de vară, dar și în Complexul Heidenfeld, acolo unde vor avea loc spectacole folclorice cu ansamblurile ”Cununa de pe Someș” și ”Balada”, dar și o serie de concerte cu muzică de fanfară la care vor participa formații din Câmpia Turzii, Târgu Secuiesc, Satu Mare, Reghin, Csorvas – Ungaria, Garnizoana Militară Bistriţa și Fanfara Baptistă Bistrița.

Afis Oktoberfest 2015De la festival nu vor lipsi premiile şi surprizele. Astfel, ca și la ediția de anul trecut, vor avea loc o serie de concursuri: aruncarea butoiului cu bere, bere viteză, bere cross și karaoke, participanții fiind premiați cu halbe de bere.

În a doua zi de festival va avea loc o paradă a fanfarelor, la care participanții vor purta torțe, pe traseul Prefectură – Piaţa Petru Rareş – pietonalul Liviu Rebreanu – scena mare de lângă Teatrul de vară.

De asemenea, vor fi pregătite diverse preparate tradiţionale bavareze, dar şi cartofi săseşti, chiftele, ciolan, mici şi turtă dulce.

Pe scena mare de pe pietonalul Liviu Rebreanu vor urca în fiecare seară trupe de muzică cu specific bavarez, dar şi ansambluri folclorice româneşti.

Printre cei care vor încheia serile de distracţie se numără fanfara şi majoretele din Csorvas (Ungaria), Bianca Ionescu, Viorel Rus, DJ Michael Star, Anca Pârlea Band (Brașov), Orchestra Valahia (București), trupa Hara, Ovidiu Ţurcă Band, Roxana Nemeş, Maxim și Ruby (foto). 

Trupa Hara, înfiinţată în 2000 la Cluj-Napoca, îl are drept lider pe Flavius Buzilă (voce şi chitară acustică), originar din Bistriţa, el compunând şi interpretând imnul Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”. Colegii săi de trupă sunt Marius Aştilean – vioară, Valentin Muşat – chitară electrică, acustică, Radu Anghel – bass, Nunu Racris – tobe, percuţii.

Trupa Maxim, compusă din Bogdan Medvedi, Marcus Sucilea, Gabriel Ciobotă şi Alexander Laiu, a devenit cunoscută prin hitul ”Sărutări criminale”. Maxim a cântat la Zilele Bistriței 2014.

Interpreta Ruby (Ana Claudia Grigore) și-a ales numele de scenă după un cântec al formației engleze Kaiser Chiefs. ”Stinge lumina”, ”De la distanță”, ”Nu pune la suflet”, sunt câteva dintre melodiile ei.

5 comentarii

  • Traiasca berea! Prostimea trebuie ademenita cu o noua paranghelie a PSD-ului cu mici si bere , mascata sub numele de Oktobrtfest, pentru ca urmeaza un congres al partidului si apoi un an electoral 2016. Daca la „Zilele Bistritei” tarabele cu mici si bere au fost expediate in mizeria din targul de vite din Viisoara, iata ca acum nu-i nici o problema sa se consume bere si mici chiar si in centrul orasului pe Pietonal daca interesul partidului o cere.

  • stai ca apar postacii de 50 de bani

    si te lamuresc ei ce si cum

    sa traiasca nasu mare ca face parangheli ca aia cu USTOROI de 1 miliard vechi

    mama lor la toti

  • Pe langa CIOCANUL din dreapta, trebuia si o SECERA in mana stanga ca sa fie tabloul comunist complet pe rosul din fundal. Ca in vremurie ceausiste, de 1 mai si 23 august.

  • Mult circ pe bani publici cu tot felul de festivaluri imprumutate. Doar ca sa sifoneze banii contribuabililor pentru propriile interese.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.