Actualitate

Olimpiada Inocenților, 10-11 mai: Jocuri, spectacol, tombolă, lampioane, probe sportive și artistice

Miercuri 10 și joi 11 mai se desfășoară unul dintre cele mai importante evenimente marca Fundația Inocenți: Olimpiada Inocenților, ajunsă la ediția a XI-a.

Olimpiada este dedicată copiilor cu dizabilități de pe raza județului. Peste 400 de copii vor participa la probe sportive clasice și probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități, precum și probe artistice. Scopul principal al evenimentului îl constituie combaterea riscului de excluziune socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități și creșterea gradului de conștientizare a comunității cu privire la problemele, nevoile, dar și potențialul pe care îl au aceștia, prin implicarea lor în acțiuni cu caracter cultural și de petrecere a timpului liber.

Pre-eveniment, miercuri 10 mai, pietonalul Liviu Rebreanu

Ora 13:00 Jocuri de sensibilizare. Activități de tipul “joc de rol” – prin intemediul acestei metode de învăţare activă, bazată pe explorarea experienţei participanţilor, va fi un scenariu în care fiecare persoană “sănătoasă” are de urmat un traseu prestabilit pe parcursul căruia va putea “juca” rolul unei persoane cu dizabilităţi.

Ora 17:00 Concert caritabil cu Liviu Teodorescu organizat de Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița

Extragerea biletelor de tombolă

Ora 18.30 ”Lampioane pentru Inocenți” – lansare de lampioane

* La tombolă sunt puse la bătaie premii importante precum: tabletă, X-Box și marele premiu – o BICICLETĂ! Bilete de tombolă (donație 15 lei) și lampioanele (donație 10 lei) pot fi comandate telefonic la 0745 607 753 sau pe e-mail office.bistrita@inocenti.ro.

Olimpiada Inocenților, joi 11 mai, piațeta din fața Palatului Culturii

Ora 15:00 * Probe sportive (baschet, tenis de masă, fotbal, jocuri, atletism) * Probe artistice (dans, cântece, poezii, pictură, desen) * Activităţi complementare (face painting, pictură, etc.).

Pe parcursul evenimentului se va desfășura spectacolul ‘’Tinere talente bistriţene’’: Ansamblul de dansuri populare ,,Cununa” de la Palatul Culturii Bistrița sub îndrumarea prof. Paul Muntean; Copiii de la cursurile de chitară de la Centrul Militar Bistrița sub îndrumarea prof. Paul Petrovan; Școala de dans ,,Beneritm”; Școala de dans Reborn; Muzică populară; Moment folk – tineri îndrumați de profesorul Claudiu Copaciu

Toţi copiii care participă vor primi gratuit tricouri, şepcuţe, medalii şi diplome.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.