Politică

Oltean: Astăzi mă simt în Tanganyika şi nu în Parlamentul României

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean (PDL) a declarat marţi de la tribuna Parlamentului că s-a dat o lovitură de stat, iar el a simţit că se află în Tanganyika şi nicidecum în cel mai important for al statului român.

„Astăzi instituţii publice au căzut, TVR a fost desfiinţată, radioul public a fost desfiinţat, Avocatul Poporului, ca instituţie fundamentală a democraţiei este pe cale de a fi desfiinţată. Senatul României ca instituţie democratică a fost desfiinţat. Urmează şi Camera Deputaţilor. Este un atac fără precedent la instituţiile statului şi la democraţie”, a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a recunoscut că ar putea fi suspectat de subiectivism atunci când se referă la instituţiile fundamentale ale democraţiei, dar Curtea Constituţională, nu.

„Curtea Constituţională e o instituţie special creată pentru a veghea la respectarea democraţiei şi nu poate fi suspectată de lipsă de obiectivitate”, a spus Ioan Oltean, care a citat apoi din documentul CCR care acuză Guvernul că „încalcă în mod flagrant Constituţia, instituţiile democratice şi principiile statului de drept cu consecinţe grave prin precedentul care se creează”.

„Ce se întâmplă azi în Parlamentul României e demn de Tanganyika şi nicidecum de România. Astăzi mă simt în Tanganyika, stimaţi colegi, şi nu mă simt în Parlamentul României. Astăzi, stimaţi colegi, aţi scris o filă neagră a istoriei democraţiei din România. Astăzi România se prăbuşeşte pe plan internaţional, iar vina dumneavoastră este totală”, a spus Ioan Oltean.

9 comentarii

 • Dupa cite stiu eu Tanganika nu mai exista astazi e Tanzania dar exista un lac cu acest nume.Ofi citit si el niste „almanache”

 • În sfârşit, suntem pe aceiaşi lungime de undă, stmate domn deputat, dar eu cred acest lucru s-a întâmplat de mult. Suntem o ţară de mâna a doua, cum cu înţelepciune spunea iubitul conducător dar politicieni de ultima speţă. Nu e totul pierdut dacă vă recunoşteţi mareţele realizări: Congo, Tanganika sau Tanzania.

 • Poate a dorit si Oltean sa exprime sentimentul de ingrijorare deasupra evenimentelor de distrugere statului de drept din ultimile saptamani si nu i venea in minte cuvintul despre republica bananiera care mai degraba ar fi o descriere corecta acestei situatiei provocat a gasti de amatori, care distrug nu numai imagina Romaniei complet ci si economia.

  O sa vedeti cum va creste deficitul la export si cum sa devalorizeaza moneda mai departe si cum o sa infloreasca inflatia pana am ajuns in situatia ca si cum Grecia.
  Ultimul stinge lumina.

  • Devalorizarea monedei este mana cereasca pentru exportatori, deci asociera acestor doua criteri e un nonsens, iar lumina se va stinge de la sine, sistemul energetic a fost condus profesionist de baieti destepti.

 • Eu am tot zis ca plec in Burkina Faso . plec ca acum este mai bine acolo . atit doar ca sint alb. dar stiti cum este povestea aia cu …………………..omul si culoarea !!!

 • provincia Tanganyica( Republica Democrata CONGO) drum bun dle. Oltean. acolo va este locul, bastinasii o sa va considere ca unul de al lor.greu sa te desparti de ciolan!!! greu, foarte greu sa dispari din elita puterii!! lasa i domle sa conduca pe astia de acum iar cand vezi ca o sa fure la fel de mult ca si voi, da le si da ne peste nas. pana atunci ” gura mica”… ei sunt la putere… oricum in 22 de ani de presedinte si tot atatia de deputatie ai facut destula avere incat poti trai, atat dta cat si familia ,fericit.

 • Amestecam prune cu pere. La politicā și fotbal ne pricepem cu toții. Dar economia are prostul obicei să dea peste degetele amatorilor. Să crezi că devalorizarea leului este raiul exportatorilor este cel puțin pueril. Chibițați politica și fotbalul, dar economia lăsați-o altora. Vă puteți frige tare, tare rău.

  • Sunt sigur că priceperea dumneavoastră este dovedită, domnule Cristian Munthiu. Eu nu mă pricep la fotbal şi în cosecinţă nici la politică. Iar pentru acei exportatori ce aici doar ambalează marfa cumparată pe valută, sigur o devalorizare monedei naţionale nu îi avantajează. Dar sigur pe cei care au credite in valută îi omoară cu zile. Iar aceasta este o rubrica de comentarii, pricepuţi, sau nu, ne dăm şi noi cu părerea. Dacă am greşit cu ceva faţă de inteligeţa dumneavoastră, te rog nu mă frige aşa tare cum tineti să mă avertizaţi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS