Actualitate

Ioan Oltean: Dvs., liberalii, ați ajutat PSD. Să reparăm greșeala, să ne batem!

Deputatul PNL Ioan Oltean a avut un discurs acid la evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile locale. El a încheiat seria speech-urilor liberalilor, făcând trimitere în mai multe rânduri la afirmațiile senatorului Dorin Dobra, care a vorbit despre faptul că mulți liberali, deși au fost atrași spre alte partide, au rămas în PNL dând dovadă de demnitate și onoare și că în spatele candidaților PNL nu se află firme și grupuri de interese care să acapareze apoi instituțiile:

”Suntem în Săptămâna Luminată. O coincidență fericită că lansarea candidaților PNL se produce în cea mai luminată săptămână a anului, cea de după Învierea Domnului. E un semn bun, e un semn că și liderii noștri s-au mai luminat, chiar au dat dovadă că sunt luminați. Am ascultat niște discursuri excepționale, aveam sentimentul că sunt student într-un amfiteatru și profesorul ne vorbește. S-a vorbit despre demnitate, onoare, întinerire și tot ce vreți. Să nu uităm un lucru însă, că am venit aici să ne mobilizăm, să ne conștientizăm că trebuie să câștigăm alegerile. Nu suntem la un simpozion după care să bem o bere și să ne culcăm liniștiți. Suntem la o întâlnire de lucru de unde trebuie să plecăm convinși că ne așteaptă o lună de muncă și de muncă și de muncă. Acesta este mesajul pe care trebuie să-l rețineți.

Demnitate, onoare – trăsături fundamentale, rare în politică, dar ele fără fapte nu există. Credeți că dacă îi vorbim lui badea Vasile de la Feldru sau Telciu că suntem demni, că suntem așa și pe dincolo e suficient? Noi trebuie să-i dovedim cetățeanului că suntem mai buni prin fapte, nu prin teorie, nu înnebunindu-i cu un vocabular ales iar la fapte să fim corigenți. Domnilor colegi, distinși lideri, să nu uitați că ne luptăm cu o forță politică extrem de puternică. În Bistrița-Năsăud, PSD nu e o forță pe care să o tratezi cu demnitate și cu onoare.

Invitații noștri (n.r. – deputații Lucia Varga, Ioan Chirteș) se întrebau cum a reușit PSD, aici în inima Ardealului, să facă o oază atât de evidentă. Dacă nu știați, dacă nu v-au spus colegii dvs., vă spun eu: dvs., liberalii, i-ați ajutat în 2012. (n.r. – aplauze în sală, senatorul Dorin Dobra pleacă de pe scenă) Trebuie să fim obiectivi și să recunoaștem greșelile politice făcute. Nu a greși e păcatul cel mai mare, ci a nu recunoaște și a nu face nimic să înlături greșeala. Acești liberali, împreună cu noi, avem obligația să reparăm această greșeală. Stă în puterea noastră, PNL are forța să câștige alegerile. Parteneriate nu cu dvs. trebuie să le facem, nu pe dvs. trebuie să vă convingem să votați candidații noștri, ci pe cetățeni. Nu e ușor lucru! Nu vă faceți iluzii că e ușor. 49 de localități sunt cu primari PSD sau ALDE. Nu prin critici dure și atacuri la persoană vom reuși să-i desțelenim, ci printr-o strategie superioară strategiei lor, noi trebuie să-i facem pe cetățeni să înțeleagă că suntem mai buni decât ei prin fapte, prin gândire, prin comportament, prin acțiune. Putem câștiga în multe localități, în Prundu Bârgăului, în Telciu și în multe altele.

Lucrul fundamental pe care trebuie să-l avem în vedere e dorința de a câștiga. Nicio bătălie nu se câștigă dacă cel din fruntea oștii nu crede în succes. Primii comandanți în această bătălie sunt candidații la funcția de primar, ei trebuie să fie cu drapelul în mână, să umble din casă în casă și să convingă oamenii că sunt mai buni. Am ascultat discursuri excepționale, dar sper ca ele să se regăsească pe baricade, la lucru. Teoria e foarte bună, dar practica a decis întotdeauna, peste tot în lumea asta, succesul. Sunt conștient că toată lumea conștientizează, în primul rând cei doi copreședinți, tineri și dornici de succes, iar lângă ei o armată de membri. Trebuie să dovedim unitate deplină nu numai în vorbă, ci în acțiune.

PNL dă cel mai important examen de la constituirea sa. Alegerile locale constituie pasul major spre guvernare. Cine câștigă alegerile locale face un pas uriaș spre guvernare. PNL nu-și poate permite să nu ajungă la guvernare. Avem primari care suferă pentru tratamentul mizerabil pe care actuala putere l-a acordat. Pentru asta trebuie să ne batem. PNL și membrii săi sunt net superiori celor care se află în structura PSD, domnul profesor a evocat cu maximă elocință diferențele, era o plăcere să-l asculți. Va fi o plăcere să-l văd în teritoriu la fel de harnic. Și pe el, și pe toți ceilalți. Atât cât eu pot, voi fi alături de toți, doresc la fel de mult ca PNL să fie câștigător la locale și apoi să guverneze România în următorii cel puțin 12-16 ani”.

37 comentarii

  • Și ca să nu-mi mai caute Olteanu IP-ul meu la SECURITATE, 173.194.65.106

  • „Demnitate si onoare….”, la asa cuvinte nu cred ca mai cauta IP-uri:))) Colorartii cred ca au cel putin dubla personalitate:)))

  • Koveși, va fi ocupata in curand si cu rudele tale Atila (pui de dac?!), in speta cu Verestoy & co. – cei care si-au batut joc nu numai de aurul verde al Transilvaniei…

  • da ATTILA este liber OLTEAN de PASTELE VOASTRE A FOST LA UMEZIT……u….meriste

  • PNL-ul a reusit performanta sa piarda alegerile chiar inainte ca ele sa inceapa, prin aparia lui olteanu :o))).

   Sau automasacrat.

 • D-l Olteanu uita din nou ca in ultima vreme 2 fosti pedelisti au pus umarul serios la proiectele lui Cretu.
  Cat despre pacate si pacatosi, nu-l contrazic, are experienta.

 • e reflexul comunist al lui Olteanu de a da lectii…a ramas profesorul….cercetat in 4 dosare penale face apel la demnitate si onoare….Crinuta si Nelu Botis nu au luat cuvantul?….sa dea si ei lectii?….acest om aduce deservicii grave liberalilor….de fapt e garnitura veche cu doamna Doris primadonă….a şi slăbit în ultimul timp…e postul de vină…..

  • Ce liberali madam nu vezi ca acolo multimea este democrat liberala…unul ,altul liberal.A se numesc asa ,BRAVO lor.Crezi CA DACA PUTEA NU ERA ACOLO SI TINTEAN?Asta este la nivel national sint o forta uriasa.Succes liberalilor.

 • Las-o balta Mexicanul. Faci un mare deserviciu PNL. Cel mai mare serviciu pe care al poți face este sa taci. Și să-ți pregătești declarațiile celor care urmează sa ți le ceara. Stii tu cine.

 • ma da ce ofticati sinteti DE PE ACUM…. daca OLTEAN va ia consiliul judetean,ambulatoriu lui raducu si popi lui raducu nu va mai scapa…….FELICITARI „crocodilule”…….Succes IN CAMPANIE nu uita de prieteni………

 • Asta acuza in direct liberalii la care a venit sa ceara azil? „Demnitate, onoare – trăsături fundamentale, rare în politică” spune pacatosul ? Adevarat grait-ai „mexicane” ca tu le stii mai bine !!! In ce calitate mai cuvanteaza asta ? Sa fie el seful noului PNL ?

 • și în ce calitate a vorbit domnul din imagine?!?… Era în pauza dintre 2 declarații pe la DNA și a profitat de ocazie?!?… Nu-i lucrează muncitorii pe la blocuri în săptămâna luminată?!?…Dar sigur că întrebarea cea mai grea este cum și mai ales de ce l-au lăsat liderii și membrii PNL să cuvânteze și de ce mă rog n-au plecat toți din sală atunci când acest drac împielițat dă dovadă de tupeu drăcesc vorbind în fața membrilor PNL ca și cum ar fi un lider al acestui mare partid istoric (știu că pe mulți deranjează și enervează în același timp acest fapt)… Ăsta e un om, dacă putem să-i spunem așa, care nu o să înțeleagă niciodată rolul și funcția unui partid cu atât mai mult a unui partid istoric precum Partidul Național Liberal de care se leagă însăși constituirea și devenirea statului național Român modern… Acest individ odios e atât de corupt în spirit încât ar perverti până și PSD-ul, în cazul în care ar fi membru al acelui partid plin de păcate la rândul lui, în mod oficial vreau să spun și nu doar pe bază de înțelegeri oculte…

  • PRIN FATA gICA.nueste timp prin spate.Felicitari lui Ioan Oltean.Vei invinge .In viata ai fost un invingator.

  • Corect !!!!!!!
   Olteanu il sustine pe Cretu . Ii dezbina pe liberali pentru a castiga Cretu . Nu e greu de observat acest lucru !!!
   Pacat !

 • jenant,penibil,oare acesti oameni vreau sa ne conduca pe noi?un om care stie toata bistrita ce a facut ,mai are curaj sa iasa in fata?se vede ca inca toti penibili se tem de el,pacat …

  • NICI CU CEILALTI NU MIE RUSINE .banui ca asa ceva nu ai spus la lansarea pesedeilor.

 • Apropo de ajutorul acordat PSD-ului…oare de ce vorbeste lumea de faptul ca Olteanu l-ar sprijini de fapt pe Cretu?

  • Se stie ca are interese in Primaria B-ta pe care le rezolva cu Cretu blat.Cum se face ca oamenii lui,consilieri PDL, voteaza proiectele lui Cretu?

 • A murit ruşinea şi bunul simt.
  Pe vremea mea (ehee!) dacă primeai o mustrare de la procuratură erai proscris şi nu mai ieşeai în lume de ruşine.
  Azi, toţi puscăriabilii ne dau lecţii de onoare, morală, etc. ne spun ei ce şi cum trebuie făcut ca să reuşim.
  Că nu-şi văd lungu nasului, treca, da să ne creadă mereu mai proşti ca ei – ei fiind geniile destinate să conducă veşnic – nu-i aşa – asta întrece răbdarea poporului şi este culmea tupeului şi obrăzniciei.
  La groapa de cadavre a istoriei cu ei. Huo !

  • Este adevarat.Asta de sa aiba o jena când Dragnea este seful PSD si are pretentii in continuare iar Victoras se vrea presedinte la CD?

 • Nea Ioane, nea Oltene, repara-ti mataluta greseala cu Crinuta.
  Oricum, demnitatea si onoarea sunt termeni pe care matale nu-i intelegi.

 • Lupul (Olteanu) moralist! Un fel de „rade harb de oala sparta”. NESIMTIREA la rang de politica de stat in toate partidele.

 • Bravo domnule cetatean ai pus punctul pe I, cele mai multe si mari constructii in bistrita le face nelutu, oare cu acordul cui??? Cate nereguli si totul e tacere.

 • hotii dau lectii despre cinste …cei manjiti si corupti dovediti dau lectii despre demnitate…si prostimea o sa mearga in continuare la vot sa aleaga raul cel mai mic, ca alta optiune nu-i..BA ESTE…stati acasa votanti si asa poate boicotam si noi macar o data minciuna, fatarnicia si nerusinarea …m-am convins ca daca se putea schimba ceva prin vot atunci nu mai aveam parte de acest ” drept” care s-a dovedit inutil de aproape 27 de ani incoace…am iesit si in strada sa aplaudam mult asteptata schimbare cand a iesit Johannis presedinte…dar am avut parte de o dezamagire pe masura entuziasmului…Rusine sa ii fie tarii care permite unor mincinosi si corupti sa poata conduce…rusine sa ne fie noua celor care mai punem botul inca o data…urata exprimare dar cat se poate de potrivita in acest context…
  Mi-e sila e putin spus…

 • Asa Iliescu si Basescu sunt cei mai tari oameni politici din Romnania si ar castiga majoritatea alegerilor, dar asta nu inseamna ca au si confirmat dupa victorii.

 • PDL-ul a fost puiul de cuc introdus in cuibul PNL -ului !
  La nivel local : Sese, Vasalie, Ghita, Benta…. au fost infiltrati…. de Base ( ?) sau de Tariceanu….. ca sa distruga PNL-ul…sau sa-l subordoneze PMP-ului…
  La nivel de judet…. gasca lui Popescu…

 • Mexicane,tu mai ai curajul sa vorbesti de onoare,demnitate?In locul tau m-as ascunde in fundul pamantului,nu sa mai dau ochii cu lumea.Ne mai ti lectii de morala?tu,care ai furat la greu banii nostri.Sa castigi primaria la Prundu-Bargaului,este la fel cum ai spune ca peste o luna tu si Crinuta Dumitrean va mutati pe planeta Marte,sa retrocedati terenuri extraterestrilor.

 • Cei doi pdl-isti care au pus u umarul la proiectele lui cretu sunt benta si se stie de ce, bloc cu 8 etaje pe 5 arii si moldovan vasile, spatiu pentru amazoane.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.