Actualitate

Operațiunea ”Foc de artificii”: Percheziții în Bistrița-Năsăud

Peste 150 de percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în 23 de judeţe, inclusiv Bistrița-Năsăud, la persoane şi firme suspectate de deţinere ilegală de articole pirotehnice, în cadrul Planului de acţiune ”Foc de Artificii”, soldat până acum cu confiscarea a peste 100 de tone de materiale pirotehnice.

”La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, sunt puse în aplicare 153 autorizaţii de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane, sedii sociale şi puncte de lucru ale societăţilor comerciale din Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vaslui”, a anunțat Poliția Română.

Acţiunea se desfăşoară în contextul instrumentării unor dosare penale, în care se desfăşoară cercetări pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Activităţile vizează identificarea şi indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deţinere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfăşurării de operaţiuni fără drept, identificarea probelor şi mijloacelor materiale de probă şi tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Poliţie Transporturi, Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul DGPMB şi al inspectoratelor de poliţie judeţene.

De asemenea, în activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.

În cadrul Planului de acţiune ”Foc de artificii”, până la acest moment, Poliţia Română a confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice.

Foto cu caracter ilustrativ

5 comentarii

 • F bine…si ieu si familia mea nu mai cumparat din magaxinele austriece, si nici produse Austriece din altezza magazine, am inchis conturile de la Raiffeisen si nu alimenta la OMV

  2
  3
  • După cum scri, cred că ești ungur sau nu prea ai umblat pe la școală!
   În rest de acord cu ce ai vrut să zici!

   2
   2
 • Ăsta -i rezultatul democrației înțelese în școlile din România (și nu numai) și ultimii 25 de ani.
  Nu mai știm să scriem și să vorbim română, folosim tot felul de abrevieri, prescurtări și cuvinte din alte limbi ( mulți nici habar nu au semnificația lor…dar le folosesc că și cum le-ar fi rușine să pronunțe în română) .
  Ce să mai vorbim de o scrisoare, cerere, declarație…. Facebook frate !!
  Generația tik-tok.
  Curios sunt ce vor face daca se ia curentul ???
  Havai mămucă….de ce ne-ai născut….?!?

  • Problema si mai grava este ca o mare parte dintre cei care detin functii de conducere, sunt analfabeti de-a dreptul, care au reusit sa finalizeze liceul dupa 15-20 de ani de la absolvirea unei scoli profesionale. O duduie din aceasta categorie detine o functie de conducere la ANAF, desi vreo 15-20 de ani a fost bucatareasa. Dar ce conteaza daca individa s-a descurcat asa cum stie ea mai bine?? Mai conteaza ca nu stie scrie sau sa lege 2 cuvinte? Categoric, Nu!
   Din pacate astfel de personaje conduc orase, municipii, judete sau alte functii importante, iar noi suntem prea putini ca sa putem schimba ceva.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS