Social

Opt localități din județ rămân noaptea fără apă la robinete. Este insuficientă în rezervoare

Frecvența redusă de precipitații și suprasolicitarea sistemului de alimentare cu apă îngreunează în această perioadă acumularea de apă în rezervoare, anunță Aquabis.

”Măsura de sistare pe timp de noapte (de la ora 23:00 până la ora 06:00, începând din data de 22 iulie și până în 24 iulie inclusiv) este necesară pentru ca nivelul apei din rezervoare să atingă cote optime.

Se va sista total furnizarea apei potabile (în intervalul orar menționat mai sus) în localitățile: Jelna, Pietriș, Orheiu Bistriței, Satu Nou, Simionești, Monariu, Buduș și Budacu de Jos.

În urma manevrelor executate pe rețeaua de distribuție a apei potabile, s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei (creșterea turbidității), fapt pentru care vă rugăm ca înainte de consum să lăsaţi să curgă apa câteva minute pentru limpezire”, transmite compania de apă, care ulterior a anunțat:

”Din cauza lipsei precipitațiilor și consumurilor foarte mari, rezervele de apă care s-au acumulat în rezervoare s-au epuizat. În condițiile date suntem nevoiți să sistăm furnizarea apei potabile în 23 iulie,  între orele 12:45 – 18:00 total în localitățile: Jelna, Budacul de Jos, Buduș, Simionești, Monariu, Orheiul Bistriței, Șesul Orheiului, Satul Nou, Pietriș”.

Etichete

3 comentarii

  • Si cum ajuta faptul ca se opreste apa pe timp de noapte? Oricum, in acest interval, cantitatea de apa folosita nu cred ca era prea mare. Cei care au nevoie, isi fac provizii oricum inainte de sistare.

  • Din pacate si in alte localitati
    Sa stiti ca se consuma multa apa dupa ce se reia alimentarea cu apa, fiinca apa e murdara

  • Bai nu va mai tot vaitati…Fuga si luati galetile rosii primite de la psd si pe cele galbene primite de la pnl si v ati scos

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.