Actualitate

Ordinea candidaților pe buletinele de vot la scrutinul din 5 iunie

La Biroul Electoral Județean a avut loc tragerea la sorți a ordinii pe buletinele de vot pentru primăriile din Bistrița-Năsăud, Consilii Locale și Consiliul Județean. Extragerea a fost făcută de președintele BEJ, Alexandru Petrișor.

Pe buletinele de vot ordinea candidaților/listelor va fi următoarea: 1 – UNPR, 2 – PSD, 3 – PNL, 4 – ALDE, 5 – UDMR, 6 – PMP, 7 – PER, 8 – BUN, 9 – PNȚCD, 10 – Partidul Verde, apoi independenții în ordinea înregistrării candidaturilor. În orașele/comunele unde apar și alte partide neparlamentare decât cele menționate, gen PND la Bistrița, biroul electoral respectiv va face o tragere pentru a le cuprinde și pe acelea.

Pe fiecare pagină a buletinului de vot vor fi câte patru căsuțe cu candidați. În orașul/comuna unde un partid nu are candidat/candidați, acesta nu va apărea pe buletin, numărul de ordine fiind luat de următoarea formațiune politică.

Pentru Primăria Bistrița, spre exemplu, ordinea va fi următoarea: 1 – Liviu Rusu (UNPR), 2 – Ovidiu Crețu (PSD), 3 – Stelian Dolha (PNL), 4 – Vasile Moldovan (ALDE), 5 – Antal Attila (UDMR), 6 – Ionuț Simionca (PMP), 7 – Mircea Archiudean (PER), 8 – Ioan Mate (BUN), 9 – Petru Sigartău (PNȚCD), 10 – Alin Seserman (independent).

Campania electorală începe oficial vineri 6 mai şi se încheie sâmbătă 4 iunie, la ora 7.00. Scrutinul va avea loc duminică 5 iunie, între orele 7.00 şi 21.00.

Aici listele complete de candidați la Primăria și Consiliul Local Bistrița.

Aici listele complete de candidați la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări, focuri de artificii etc.

În campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleţilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemănătoare..

1 comentariu

  • Tot raul spre bine lucreaza !
    Alegerile intr-un tur de scrutin avantajeaza partidele mari care s-au ” gospodarit ” 25 de ani . Dar interzicerea mituirii alegatorilor avantajeaza partidele mici care nu au bani de sponsorizare !
    Intrebare : Primaria Bistrita mai distribuie in aceasta luna, alimente saracilor cu drept de vot, prin cantina sociala din str. Independentei ???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS