Actualitate

Ordinea listelor de candidați pe buletinele de vot la alegerile parlamentare

În urma tragerii la sorți, a fost stabilită ordinea listelor de candidați din Bistrița-Năsăud la Camera Deputaților și Senat pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare care se vor desfășura în 6 decembrie.

În județul nostru, au intrat în cursa electorală 12 formațiuni politice și 2 independenți.

La tragerea la sorți de la sediul Biroului Electoral Județean, conform prevederilor legale, în prima fază au fost extrase partidele parlamentare (primele 6 pe buletinele de vot), apoi celelalte partide, minoritățile naționale care au depus candidaturi la nivel național și candidații independenți.

Astfel, pentru Camera Deputaților, ordinea este următoarea: 1. PNL, 2. PSD, 3. PMP, 4. Pro România, 5. UDMR, 6. Alianța USR PLUS, 7. PPU-SL, 8. AUR, 9. PNȚMM, 10. PER, 11. Partidul Verde, 12. ARN, 13. Uniunea Elenă, 14. Asociația Italienilor, 15. Asociația Macedonenilor, 16. Uniunea Slovacilor și Cehilor, 17. Uniunea Ucrainenilor, 18. Uniunea Croaților, 19. Uniunea Rutenilor, 20. Asociația Albanezilor, 21. Uniunea Polonezilor, 22. Uniunea Armenilor, 23. Uniunea Sârbilor, 24. Uniunea Turcă, 25. Federația Comunităților Evreiești, 26. Forumul Democrat al Germanilor, 27. Uniunea Bulgară, 28. Partida Romilor, 29. Comunitatea Rușilor Lipoveni, 30. Nicolae Cioanca, 31. Ovidiu Rațiu.

Ordinea pe buletinele de vot pentru Senat: 1. PNL, 2. PSD, 3. PMP, 4. Pro România, 5. UDMR, 6. Alianța USR PLUS, 7. PPU-SL, 8. AUR, 9. PNȚMM, 10. PER, 11. Partidul Verde.

Aici procesul verbal al tragerii la sorți.

Campania electorală începe vineri 6 noiembrie și se încheie în 5 decembrie, la ora 07.00.

Alegerile parlamentare se desfășoară în 6 decembrie, între orele 07.00 – 21.00.

CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  • Mai conteaza….Oricum, prezenta la vot va fi foarte mica! Si… sa aleg pe unii sau pe altii care isi vor rotunjii averile, nu multumesc! Pentru mine nu sunt ” speciali” !

  • ziarele sunt galben albastru-fara suparare, partinitoare si total lipsite de impartialitate, noi poporul ghinionist cetateni de mana a doua ne facem teste pe bani sau doar daca DSP considera, in timp ce sefi de institutii case de sanatate, premier, prefct, etc, isi fac cate teste vor ei, pe banii nostrii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naiba merge la vot. adica ba nu. mergem dar stim ce sa nu votam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mai conteaza cum stau ei pe buletinele de vot??? ca pentru ei e gratis pentru noi e botnita pe bani!!!!

  • Măi frățioare, ce s-au aliniat astrele, n-ai văzut așa ceva!!! Asta da tragere la sorți, cam așa a fost guvernată și țara din 1990 încoace, pe sub masă aranjau ploile, iar în spațiul public se certau la cuțite. S-au pus pe primele poziții pentru a nu-și deruta „intelijenții” care-i votează, nu cumva să voteze pe altcineva, mulți dintre ei neștiind nici măcar să numere dincolo de 1 sau 2, drept dovadă, fiind la guvernare, ciuma galbenă s-a poziționat prima pe buletin, iar sora sa de potlogării, mizerii și tunuri, ciuma roșie, căci despre „Măria Sa” este vorba, a fost plasată a doua pe buletin. Totul în această țară este o simulare, o bătaie de joc și aranjat! Vă dați seama, dacă nici aici nu pot fi corecți, cum naiba or fi corecți când au în fața lor saci cu bani. Să nu-mi zică nimeni că pozițiile pe buletinul de vot s-au tras la sorți pe bune, fie e naiv, fie e dus cu pluta cel ce afirmă așa ceva.

  • Ma uit cu stupoare la partinele mici, ucrainieni, polonezi, croati, germani, maghiari… Fratilor partidele nu trebuiau sa fie coagulate in jurul unor idei, al unor doctrine (liberalism, socialism, conservatorism, progresism samd). Doctrine care ar putea fi imbratisate de orice persoana indiferent de etnie.
    Ce facem ne mancam intre noi romanii versus ucrainienii versus germanii versus croatii versus maghiari etc.
    E razboi intre natiuni? Ce se intampla? Mi se pare ca nu mergem pe un drum gresit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS