”De obicei cei care încearcă manga sunt fascinaţi de ochi…şi se opresc la aceştia, dar Oana este singura care a continuat” – a spus profesorul Paul Târziu cel care a descoperit-o, a încurajat-o să deseneze şi să expună. Iar pe acest segment, al desenului digital manga, ea este un autodidact, informează BJBN.
În 2007, Oana Alina Zvâncă a scos cartea de benzi desenate şi cartea de colorat cu titlul „Sabia destinului”, carte în 2 volume.
Înconjurată de un public numeros şi în mare parte avizat ea a explicat că ”simte Otaku ca şi o lume paralelă în care se refugiază adesea.” (Otaku – este de altfel, un termen din limba japoneză care denumeşte persoana pasionată de manga şi anime.)
Şi această pasiune a ei o transpune chiar şi în vestimentaţie, în coafură, în machiaj şi transpare în dragostea ei pentru cultura, civilizaţia şi limba japoneză. Drept dovadă, la finalul evenimentului a oferit publicului şi o demonstraţie a pasiunii şi talentului ei creativ delectându-l cu realizarea „on-line” a unor desene.
Biblioteca Judeţeană şi-a propus să dezvolte această colaborare şi mergând pe ideea ilustraţiei de carte va desfăşura în perioada vacanţei de vară, la Secţia pentru copii, câteva Ateliere de desen manga, unde copiii şi tinerii participanţi vor fi indrumaţi chiar de Oana Zvâncă.
ce lucruri prostesti . . doamne nu cred ca se pot intimpla astea in acest oras. pur si simplu nu cred.