”L-am rugat pe domnul ministru Liviu Dragnea să îmi acorde o întrevedere particulară referitor la problematica municipiului Bistriţa. Noi mizăm că programul de locuinţe ANL va fi reluat, el fiind întrerupt în 2010, atât cu cele trei blocuri care se află în construcţie cât şi cu alte cinci blocuri din care trei ne-am angajat să fie predate Garnizoanei Bistriţa pentru militari. De asemenea, pentru continuarea programului de locuinţe sociale. Am mai discutat cu domnul ministru şi susţinerea din partea Guvernului a utilităţilor pentru Complexul de sport şi agrement Wonderland, care va intra din acest an, sper eu, în lucru. Suntem în faza de elaborare a proiectului pentru utilităţi în zonă, care costă destul de mult şi care pot fi finanţate şi pe surse guvernamentale. Este o perioadă de criză, nu am primit nişte răspunsuri concrete, rămâne în analiză şi după aprobarea bugetului naţional vom primi şi răspunsurile, care eu cred că vor fi pozitive, după modalitatea de abordare a domnului ministru”, a spus Creţu.
Edilul Bistriţei a precizat că marţi, la Bucureşti, a avut o întâlnire şi cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, pentru închiderea problemei terenului dat în comodat de municipiu pentru poligonul de pe Dealul Cocoşului. ”Acest lucru s-a întâmplat în 2003, în 2010 am avut primele discuţii cu fostul ministru Gabriel Oprea, cu care ne-am înţeles. Am făcut procedurile necesare, am încheiat şi actul adiţional la contractul respectiv prin care contractul se reziliază înainte de termen, dar era condiţionat de o HG prin care construcţiile şi echipamentele abandonate în general, care au fost realizate în poligonul respectiv, trec din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bistriţa. Noi am emis hotărârea de Consiliu Local, dar HG s-a blocat la un minister, la altul, au venit schimbările. Am reluat această discuţie, ne mai trebuie doar această HG de trecere în domeniul public al nostru a construcţiilor, astfel încât terenul de acolo să fie liber de orice fel de sarcini”, a subliniat Ovidiu Creţu.
- ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Grădiniței cu program normal nr. 7, Strada C. R. Vivu nr. 35” - 21 decembrie 2022
- Parcare cu 100 de locuri pe str. Vasile Lupu, investiție de 6 milioane de lei - 24 octombrie 2022
- La Bistrița se vor da tichete sociale pentru alimente și medicamente ca să nu mai existe cozi la pachete - 28 ianuarie 2021
nelu
Astea’s fumigene. Sa nu fie asa, da io fac pariu ca bn nu primeste nimic, decat daca aplica la fonduri europene.
Mariana
Guvernul a interzis intocmirea studiilor de fezabilitate pentru proiectele care nu au finantare prin ordonanta privind reducerea cheltuielilor publice. Concret, nu pot fi cheltuiţi bani pentru un studiu fără a avea perspectiva realizării în timp a obiectivului public de investiţie. Este aceasta masura aplicabila doar unora dintre autoritati? Sau are deja acest proiect finantarea pentru realizarea sa? Daca raspunsul este NU, poate ar fi cazul sa fie regandit intregul proiect, la obiective realizabile si utile.
un pici
Dar despre centura OCOLITOARE a orasului nu vorbeste? O tine inainte cu centura sub forma de bulevard in interiorul orasului.