Actualitate

Ovidiu Crețu: Am depășit toate orașele din Transilvania de Nord

”La finalul anului 2019, valoarea sumelor atrase și raportate la numărul de locuitori situează municipiul Bistrița pe primul loc în clasamentul finanțărilor europene din regiunea Nord-Vest”, se arată într-un comunicat semnat de primarul Ovidiu Crețu:

”Astăzi a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Scuar Ghinda”, în valoare totală de 1.094.575,86 lei, din care valoarea fără contribuție proprie este de 674.980,25 lei.

După semnarea acestui contract, municipiul Bistrița totalizează o valoare de peste 332 milioane lei contractată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, fapt ce reprezintă o clasare pe primul loc în topul finanțărilor europene în regiunea Nord-Vest, în ceea ce privește valoarea sumelor atrase raportată la numărul de locuitori. În urma semnării acestui contract de finanțare, valoarea sumei contractate de municipiul Bistrița la data de 23.12.2019, fără contribuție proprie, pe cap de locuitor, este de peste 4.423 lei, ceea ce înseamnă că am depășit toate celelalte orașe din Transilvania de Nord.

În acest moment, clasamentul finanțărilor europene în regiunea Nord-Vest, raportat la valoarea sumelor atrase și numărul de locuitori, se prezintă astfel: 1. Bistrița – 4.423 lei; 2. Oradea – 4.418 lei; 3. Zalău – 3.747 lei; 4. Cluj-Napoca – 3.319 lei; 5. Baia Mare – 1.701 lei; 6. Satu Mare – 1.321 lei.

Faptul că Bistrița ocupă primul loc în acest clasament nu este doar onorant ci, mai mult decât atât, reprezintă o recunoaștere a eforului depus de noi în acești ani.

Chiar dacă, potrivit specialiștilor, explicația ritmurilor diferite de atragere a fondurilor europene este relativ simplă – fiind o chestiune de viziune și resurse umane, munca depusă de un colectiv dedicat și performant este esențială pentru această reușită”.

20 comentarii

 • Păcat de munca și efortul depus de oamenii de specialitate pt atragerea fondurilor europene care au fost cheltuite fără cap.Lucrări scumpe,de proastă calitate și multe fără utilitate.Avem termen de comparatie Oradea,Cluj-Napoca.

  PĂREREA MEA!

 • Marș la pensie ! Nesimțit ce esti! Ți ai bătut joc de acest oraș care putea fi cel mai cochet din zona. Tu ți pârtia încă de pârtie! Du ți ma strutii in fata casei și uita te sub coada lor bătrân senil și încăpățânat. Ai adus orașul in evul mediu!

 • Da, le-am luat fata la fraieri!
  Suntem Caracalul Transilvaniei, nesimtitule!
  Avem strand la care neuitam vara ca e mai mult închis deoarece trebuie renovat anual si pârtie de ski iarna la care iarasi ne uitam ca mai mult ploua si e plina de noroi.
  In rest, ti-e ce-ti pasa, mai toata ziulica îti faci shopping-ul de seara plimbându-te cu masina primariei sub cur.
  Pe banii prostilor care te tolereaza, evident.

 • Omul e de compatimit! Are evidenta nevoie de ajutor din partea apropiatilor si medicilor! E condamnabil ca atat de multi bani s-au cheltuit aiurea fara ca nivelul de trai al bistritenilor sa creasca vizibil! Partia de pamant, veverite, parc industrial gol, pavaje de foarte proasta calitate si strazi asfaltate de mantuiala.

 • Monita: Romuli a absorbit 7 milioane de euro – TimpOnline.ro/27 august 2015
  Raportat la circa 1800 de locuitori, cât are comuna Romuli, rezultă 3888 euro cu 4,5 lei/euro = 17496 lei.
  Oare unde este greșeala, la Romuli sau la Bistrița.
  Dacă cumva informațiile sunt reale, cine poate să se laude???

 • Petrica, de ce este de compatimit?
  Azi , maine vinde la bistrita si isi ia zborul in Austria.
  Nu credeti ca ar trebui sa plateasca alaturi de consilieri si functionari care i-au votat si acceptat toate ineptiile?
  Oare cine va rade la urma?
  Eu cred ca el va rade de noi. S-a folosit de oamenii slabi din primarie ia gratulat cu premii si bani din proiecte si i au favut jocurile.
  Sper sa dea socoteala.

 • Cine doreste sa revada cam cum arata lucrarile administratiei Cretu pot sa revada articolul din 2 apr.2019 de pe Timp Online cu titlul ( Ce obiectiv turistic a gasit Marius Balan pe unul dintre pasajele B-tei )

 • Ciuma roșie minte cu un tupeu incredibil, suntem varză la atragerea de fonduri europene și ăștia inventează clasamente în care ne pun pe locul întâi. La pârtia lui Crețu pe care plouă acum torențial om fi pe locul 1 la nonperformanță și preț ridicat.

  • Ati inteles gresit. Nu despre voi zicea ca sunteti pe locul intai, despre voi stim ca sunteti varza, ei ziceau despre ei ca au fost pe locul intai. Mai multa atentie si concentrare, va rog!

   Werner si poporul dus (diaspora), multe fonduri ne-a adus! =))

  • Bai alane tu chiar esti prost,hai sa te duc pana la Cluj Napoca sau Oradea (am impresia ca tu nu ai iesit din judetul bn niciodata) si dupa sa imi explici in ce clasament este Bistrita pe primul loc,al prostiei eventual pentru alegerile facute in materie de conducatori locali ,unde mama masi is banii aia europeni ca orasu arata mai rau ca acum 10 ani in timp ce Clujul si Oradea care sunt in acest clasament sub noi arata ca niste orase cu adevarat europene.

 • Ba postacilor PNL, chiar sunteti tampiti ? Ba, Bistrita e pe locul 1 (UNU !!!!) in regiunea NV, in fata unor orase cu potente si facilitati mult mai mari decat noi: Cluj, Oradea, Baia Mare,… De ce nu-i Zalaul sau satu Mare pe locul UNU ? Pentru ca nu au un CRET ! care sa va suporte toate mitocaniile. Cinste lui, domnului CRETU ! el conduce Primaria si serviciile care se ocupa de atragere fonduri. O sa-l regretam toti. Mai putin voi, inconstientilor.

  • Bai decretelule,locul asta UNU ,cum se materializeaza in oras,concret spune-mi tu cum ne-a imbunatatit viata cretu cu bani europeni sau orice fel de bani noua,bistritenilor,ca orasu arata in ultimu hal si daca il comparam cu Oradea e ca si cum am compara un olcit cu un porche,(olicitul fiind Bistrita si porche Oradea) . Daca ai nevoie de alte comparatii te ajut cu drag,inteleg ca esti mai lent ….

  • As dori sa arate macar la jumatate de cum arata Oradea sau Clujul. Degeaba ne batem cu pumnul in piept de cate fonduri s-au adus in judet, daca lucrarile executate sunt sub ori ce critica. Nu trebuie sa fi mare specialist ca sa vezi cum se lucreaza. Eu ma mir ca nu vad aceste lucruri „marii” specialisti din primarie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS