Actualitate

Primarul Ovidiu Creţu despre lucrările din oraş

Înaintea şedinţei Consiliului Local Bistriţa, primarul Ovidiu Creţu a răspuns unor întrebări despre lucrările făcute de Aquabis, programul de plombări şi asfaltări, creditul luat de la bancă, posibilitatea de a interzice fumatul în locurile de joacă, praful din oraş, lucrările din Pădurea Schulerwald şi la Casa de Cultură, finalizarea blocurilor ANL din Subcetate şi altele.

Lucrările Aquabis

”Datorită faptului că Aquabis a primit o finanţare importantă pentru reabilitarea reţelelor de apă, Serbis lucrează pe o suprafaţă mare. N-o să putem ţine pasul cu ei, să reabilităm total străzile. Asta presupune documentaţii, investiţii, nu putem. În sarcina Aquabis cade şi reparaţia străzilor după intervenţii. Unde sunt străzi în perioada de garanţie, reparaţia se face de către cel care a realizat-o. Unde nu sunt în garanţie, Aquabis are un contract-cadru cu Perom, cu care realizează cele mai multe intervenţii. Unele intervenţii le rezolvăm noi. Nu e în sarcina Primăriei să urmărească lucrările Aquabis şi să avem diriginte de şantier. Din câte ştiu Aquabis trebuie să încheie până în aprilie, aşa că reparaţiile se vor face înainte de Paşte”

Plombarea străzilor

”Datorită faptului că vremea a fost bună, am putut porni staţia de asfaltare şi a început plombarea. Nu avem foarte mult de plombat, a fost o iarnă uşoară. Pe strada Crinilor? Sigur, DSP are un program de rezolvare a acestor defecte, e o anumită rânduială”

Iniţiativa grupului PDL de a schimba destinaţia împrumutului bancar luat de municipalitate pentru pârtia de schi

”Ține de legalitate. Trebuie să interveniţi acolo unde aveţi dreptul, nu aveţi dreptul de iniţiativă şi de aceea proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi, proiectul ar fi însemnat rectificarea bugetului în cadrul împrumutului luat. Eu n-am dorit să fac această ilegalitate. În bugetul local pe 2014, am prins un articol prin care am modificat şi destinaţia unor sume, pentru că era normal să nu mergem cu bani pe Pădurea Schulerwald deoarece lucrările sunt spre final şi au apărut elemente noi, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe şi e nevoie de sumele respective”

Lucrările din Pădurea Schulerwald

Peretele de căţărare va fi montat în Pădurea Schulerwald, unde se derulează lucrările din proiect, în luna mai, atunci când se pun şi celelalte construcţii. Finalizarea lucrărilor va fi în iunie, atunci când va fi deschisă pădurea-parc. Va fi o zonă de agrement importantă şi căutată”

Lucrările la clădirea Centrului Cultural Municipal

”De ce nu se termină în 2014? Am predat amplasamentul în iunie anul trecut, perioada de execuţie este de doi ani. E un contract semnat, un proiect, termenul este de 24 de luni. Nu e o complexitate redusă să reabilitezi o clădire de 130 de ani. Lucrările nu se pot realiza mai repede, toată lumea şi-ar dori. Continuăm să folosim acel Teatru de vară care e de un real folos, inclusiv pentru partidele politice. Şi-au dat greaţa, au intrat în acel spaţiu şi au constat că se poate desfăşura foarte bine şi activităţi politice, şi culturale”

Amplasarea unor locuri cu pungi pentru strângerea dejecţiilor câinilor, în Parcul Municipal

”În regulamentul de utilizare a parcului, afişat prin panouri ilustrative, este voie cu câini în lesă, nu pe iarbă ci pe alei, şi stăpânii au obligaţia să aibă pungi pentru strângerea dejecţiilor. În caz contrar, sunt amendaţi. Şi în străinătate sunt locuri cu pungi, dar cred că la noi ar rezista cât rezistau pe vremuri ziarele distribuite gratuit”

Blocurile ANL neterminate în Subcetate

”În acest an blocurile respective au fost prinse în programul ANL, preluate de la vechiul constructor şi se va organiza licitaţie pentru atribuirea lucrărilor şi finalizarea lor în acest an. Precizez că există finanţare datorită lobby-ului politic făcut de preşedintele CJ Radu Moldovan, ca să ştim ce cărţi jucăm”

Blocurile de locuinţe pentru militari

”Primăria a achiziţionat în trecut un teren pus la dispoziţia ANL pentru locuinţe pentru militari. Acel lobby la Ministerul Dezvoltării condus pe atunci de Elena Udrea trebuiau făcute de Ministerul Apărării, lucru pe care nu l-a reuşit. Nu există finanţare pentru zona respectivă, se aşteaptă vânzarea apartamentelor ANL şi cu sumele obţinute să înceapă construirea unor unităţi noi”

Posibilitatea de a interzice fumatul în zona locurilor de joacă

”Eu aş interzice fumatul în întreg municipiul Bistriţa, dar n-aş fi popular şi nu s-ar vota o astfel de măsură. La locurile de joacă mai fumează şi adolescenţii, dar şi părinţii care îşi supraveghează copiii. Sigur, putem analiza această posibilitate”

Semaforul de la Viişoara

”Într-adevăr, vizibilitatea lui nu e foarte bună venind dinspre Cluj, vom rezolva, dar nu se poate face de azi pe mâine”

Praful din oraş

”E foarte mult praf pentru că avem foarte multe şantiere şi vor fi în continuare. O să solicităm măturătorilor să culeagă manual pet-urile, hârtiile, mizeriile şi să stârnească mai puţin praf”

Amenajarea străzii Busuiocului, legătură cu strada Tărpiului

”În aprilie demarăm lucrările”.

6 comentarii

  • Garantia inseamna ca lucrarile sunt suportate de executant daca s-a stricat covorul asfaltic din motive de uzura si vreme, nu daca cineva sparge toata strada ca sa bage tevi de apa. E o prostie sa arunci asa, cu vorbe.
    Cel mai bine era daca se asfaltau strazile dupa terminarea introducerii conductelor de apa. Asa am avut strazi asfaltate 1 an, dar le platim 10 ani.

  • Bag de seamă, cu ocazia lucrărilor Aquabis, că primarul Creţu reuşeşte performanţa să lase Bistriţei chiar… nimic. Reușește să distrugă și drumurile asfaltate de Vasile Moldovan.

  • Tipic românesc, se vor repara străzile (de mântuială, oricum după 2,3 luni se lasă terenul și apar craterele), și la anul sau peste 2 ani se trezește EON GAZ că trebuiesc înlocuite țevile de gaz din cauza vechimii și reîncepe circul! Tolerăm gunoaiele de politicieni, în loc să confecționăm un tomberon unde să-i depozităm pe veci. Ne miră faptul că nu avem autostrăzi? să mulțumim politicienilor pentru felul cum au păstorit țara de la revoluție încoace și personal cred că o soluție pentru a beneficia de normalitate ar fi readucerea în actualitate a țepelor de pe vremea răposatului Țepeș Vodă!!!

  • Toate bune si nu comentez necesitatea si oportunitatea lucrarilor , dar : De de ce lucrarile efectuate de catre regia de apa nu trebuiesc supervizate de autoritatea locala ?
    1) Toate lucrarile se efectueaza pe domeniul public administrat de catre CL Bistrita !
    2) Lucrarile se fac in scopul reabilitarii retelelor de apa . Prin aceste retele va curge apa pentru locuitorii municipiului Bistrita , deci regia efectueaza un serviciu comunitar !
    3 ) Cred ca nu e totuna cum se vor efectua lucrarile , eventualele defecte aparute dupa refacere sau o refacere incorecta a infrastructurii vor crea nemultumiri cetatenilor municipiului Bistrita !
    De aceea cred ca municipalitatea ar trebui sa urmareasca realizarea lucrarilor .

  • Eu am spus ca nu sunt corelate lucrurile acolo. Peste linia ferata strazile au fost decopertate total. Daca se refac cu un strat de asfalt e prea putin. Ar trebui cablurile ingropate iluminat modern. Acum se astupa lucrarea de apa si gata.

  • Macar abordati corect toata zona de peste calea ferata, inclusiv Cuza Voda? Retele de canalizare sunt depasite de actuala situatie, pluviale nu exista. Cred ca suntem prea saraci ca sa facem lucrari de mantuiala.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.