Actualitate

Ovidiu Crețu: Lucrurile încep să prindă viață. Bistrița, pe o hartă specială a sportului și agrementului

”În urmă cu 12 ani, când aici era un viitor pastoral, am scos din domeniul pastoral tot acest teren și am pus pe hârtie o viziune, mulți au spus că sunt vise și că trebuie așa de mulți bani încât nu se vor putea realiza niciodată aceste lucruri”, a spus primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, cu ocazia semnării contractului pentru construcția Complexului Sportiv din Wonderland – Unirea (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de handbal, tenis, baschet), proiect derulat de MDRAP prin CNI.

El a menționat: ”Banii au început să vină, la început au mers în alte părți nu și în direcția Bistriței, mă refer la alte județe, au fost alte guverne care aveau alte priorități, dar și datorită conjuncturii politice – Guvernul PSD în care am avut vicepremier și ministru al Dezvoltării, un președinte de Consiliu Județean interesat de această dezvoltare și nu un altul pe care l-am avut înainte și care încerca să transforme înapoi în pășune – lucrurile încep să prindă viață. Baza pe care o are aici Bistrița, de 270 de hectare, nu mai există în alt oraș din România, aproape de oraș și totodată liber și construibil”.

Primarul Ovidiu Crețu a adăugat că investițiile nu se opresc aici. ”Vom demara construcția la Aqua Park cu banii noștri și suntem în licitație acum, vom perfecționa pârtia de schi, se va construi un muzeu al satului, va fi parc dendrologic pe 8 hectare, este deja licitat și se va începe lucrul la el, vom avea și un alt parc, cel al Clubului Lions, care să conserve natura. Deci iată că prinde viață tot ce avem aici”.

”Nu a fost chiar simplu, nu a fost ușor, inclusiv luptele pe care le-am avut cu opozanții din Consiliul Local, din 2009, de a menține acest loc ca zonă de agrement, apoi cu unitățile militare pentru că aici era un teren al nostru dat în folosință, nu mai era folosit dar a trebuit să vină trei miniștri aici ca să putem muta un gard mai încolo. Acum lucrurile s-au rezolvat din multe puncte de vedere. Investițiile Guvernului și ale Consiliului Județean în Complexul Sportiv sunt realizări care vor marca Bistrița și o vor pune pe o hartă specială a sportului și agrementului”, a mai spus Ovidiu Crețu.

11 comentarii

 • Bistriță – închipuită,
  Pesedeznădăjduită,
  Ce ai tu din ce-ți dau ei?
  – Struți, pârtii și pesedei.
  – Bistriță, nu te lăsa,
  Va veni și vremea ta.

 • Cu strazi de pamant si mult praf in oras este misto sa faci sport…. sunteti degeaba, tot pesedeu vostru este degeaba dar si consilierii care voteaza pentru aruncatul banilor pe fereastra. Politruci fara viziune.

 • Nu îți e rușine să mai ieși între oameni? După ce că ai întors Bistrița cu zeci de ani in urmă, mai vorbești de ce lucruri mărețe ai făcut? Vine iarna, hai sa vedem cât vei skia pe pârtia ta? Nu vei mai merge la ski în Austria?

 • Motto:
  Prin incăpătânare omul inteligent nu devine mai inteligent decât este, dar prostul devine cu sigurantă mai prost.
  (Lucian Blaga)
  După aventura paguboasă cu pârtia de ski „Cocos” construită cu 7 milioane de euro, bani din imprumuturi bancare si care a functionat iarna trecută aproximativ 2 săptămâni, din cauza conditiilor nefavorabile de producere a zăpezii artificiale, Cretu s-a incăpătânat să mai facă pe dealul Cocos si un parc de aventură care anul acesta s-a deschis în 29 iunie, insă după mai putin de o lună programul de functionare a fost redus la 3 zile pe săptămână din cauza lipsei de clienti.
  Cu toate astea, Cretu si ciracii din jurul său nu au invătat nimic din aceste esecuri si se incăpătânează să mai investească alti bani intr-un proiect fără nici o perspectivă, in timp ce adevăratele priorotăti ale orasului au rămas nerezolvate .

 • Orlanzii, deneșii, sucii,
  Andruștii, budăii, cucii
  Agramați, toți imbecilii,
  Grupați în jurul Dăncilii
  Vin să-i ducă țării torța,
  Să-i facă bine cu forța,
  Precizând și procedeul,
  De-a vota cu Pesedeul.

 • Ciuma lui Caragea a făcut mai puține pagube decât tov. Crețu.
  Se pare că de apucăturile iepocii nu scăpăm decât pe cale naturală.
  Peste vreo 30 de ani.

 • Dle Cretu,sunt anti ciuma rosie,dar te rog sa faci ce ai gandit,fa piste de biciclete ,fa baze sportive,pentru ca doar asa o sa i dai jos din masinile second hand care polueaza orasul.Toate acestea sper ca vor intrepta tinerii spre practicarea sportului de agrement si performanta.Habar nu au unii cat sport pot sa faca prin simpla deplasare la servici pe bicicleta sau pe jos prin aer nepoluat !!Cand ploua, deplasarea sa se faca gratuit prin intermediul autobuzelor electrice.Aduna gunoaiele selectiv
  si asa am putea intra cu adevarat in Europa.

 • La toate le vine randul. Nu va bucurati prea tare domn primar. Cele 270 ha s-au scos ilegal din circuitul agricol. Cei din Unirea nu dorm.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS