”Cred că pentru toată România 22 decembrie trebuie să fie o zi a bucuriei, o zi aniversară în care sărbătorim mişcarea revoluţionară care a deschis porţile puşcăriei. 22 decembrie reprezintă o ocazie aniversară spun eu, nu comemorativă, pentru că eu cred că noi aniversăm Revoluţia din 1989, chiar dacă ea a presupus victime. Revoluţia noastră a fost o schimbare radicală a vieţii, a fost sfârşitul lumii, sfârşitul unei lumi care ne-a ţinut în frig, întuneric şi beznă intelectuală, apropo de profeţiile privind apocalipsa. Nu cred că vine acum sfârşitul lumii, nici în România. Noi suntem într-un progres început în 1989. Sfârşitul acelei lumi se datorează celor care au avut curajul să iasă în stradă, să spună cu voce tare nedreptăţile care se întâmplau, să-şi asume riscuri enorme, pe care unii le-au plătit cu viaţa, au plătit cu viaţa libertatea noastră de astăzi. Ne descoperim creştetul la mormintele lor”, a afirmat Creţu.
Edilul Bistriţei a precizat că libertatea de astăzi merită sărbătorită, pentru că ceea ce s-a realizat în ultimii 23 de ani în România, în Bistriţa, sunt lucruri importante care ne-au redat demnitatea. ”Schimbările aduse de Revoluţia din 1989 sunt benefice pentru toată lumea, mai puţin poate pentru un 3-4% din cei care au trăit foarte bine înainte, fiindcă au fost oameni care înainte de 1989 au trăit excelent şi regretă acele zile. Majoritatea însă a trăit extrem de rău. Am fost şi pe vremea aia în Europa, doar că eram încuiaţi în debara. Dacă eram încuiaţi în cămară, măcar aveam ce mânca, dacă eram încuiaţi în centrala termică, poate aveam căldură. Am fost în debara, unde nu e nici căldură, nici mâncare, şi am stat acolo 50 de ani, până când unii s-au deşteptat şi au zis: stai domnule, că putem sparge uşa asta de la debara şi să ieşim la lumină”, a declarat Ovidiu Creţu.
El a adăugat că lumea de azi este cu mult mai bună decât cea din regimul comunist: ”Că nu s-au împlinit visele noastre de atunci, este absolut firesc, ele nu se împlinesc decât în mică măsură şi în timp. Au fost foarte mulţi nemulţumiţi, care aşteptau multe lucruri imediat. Nu se poate. Poate că în anumite sectoare politici mai bune ale tuturor guvernelor postdecembriste ne-ar fi adus într-o poziţie mai bună, dar nu ne-ar fi făcut nici nemţi, nici americani, nici francezi, tot români am fi rămas, cu bune şi cu rele noastre. Sunt convins că traiectul României este unul pozitiv, poate că bunăstarea şi fericirea noastră vor merge mai bine. Cei care guvernează au datoria să accelereze integrarea noastră, ridicarea nivelului de trai, pentru a putea privi peste gard că trăim la fel cu cei din Vest. Ei muncesc organizat, ceea ce noi încă n-am reuşit să facem”.
Adaugă comentariu