”Este firesc ca primarul în funcţie să fie atacat. Dacă atacul vine de la oameni care n-au lucrat în administraţie poate fi de înţeles, dar nu de la un om care face administraţie opt ani de zile şi transformă un oraş săsesc într-unul balcanic, iar acum vine cu pretenţia de a-l face european. Cred că a dat un examen, pe care îl voi exemplifica în curând cu poze din perioada 2000-2008 şi poze actuale, adică Bistriţa balcanică şi Bistriţa europeană”, a spus Creţu într-o conferinţă de presă organizată de USL.
Primarul a precizat că ultimele sondaje pe Bistriţa sunt ”foarte liniştitoare” pentru el: ” Nu cred că municipiul Bistriţa va vota în următorii 10 ani, în următoarele 2-3 mandate, un administrator de tipul celui care a fost Vasile Moldovan. Un administrator care se ocupă de comunicarea directă cu fiecare persoană, pe orice temă, şi care lasă apoi lucrurile nerezolvate. Eu cred că bistriţenii s-au obişnuit cu genul de administraţie pe care l-am făcut eu, în care am fost mai rece şi n-am spus da şi apoi să fie nu sau invers, şi în care rigoarea introdusă în administraţie se vede în performanţa atragerii fondurilor europene, spre exemplu, dar şi în modificarea oraşului”.
Ovidiu Creţu a dezvăluit că, la începutul actualei campanii electorale, cei care se ocupă de comunicare au încercat să îl transforme. ”Le-am spus că e prea târziu, acum 30 de ani poate că eram mai transformabil. Dar am un gen de a proceda în administraţie aşa cum am avut un fel al meu şi în economia privată, la mine da este da şi nu este nu, dacă nu ştiu am curajul să recunosc, dar niciodată n-am spus că da, rezolvăm noi, şi apoi să spun că nu s-a putut. Rigoarea trebuie să se manifeste chiar dacă, să zicem, pierd 10 la sută din voturi, dar sunt convins că eu câştig foarte mult la ceilalţi care s-au obişnuit cu acest gen de a fi, tranşant în management”, a spus Creţu.
Primarul Bistriţei a precizat că doar o dată a făcut campanie bătând la uşile cetăţenilor, însă nu pentru el. ”Am făcut campanie ”door to door” o singură dată în viaţă, pentru Mircea Geoană. Când s-a terminat campania, am zis că nici pentru mine, nici dacă vine bunul Dumnezeu pe pământ nu mai fac aşa ceva. Ne întâlnim cu oamenii în stradă, cei care vor să discute cu noi o fac, cei care nu vor nu discută, asta este. Am rămas surprins că destui oameni mi-au mulţumit pentru ce s-a realizat în cartierele lor, obişnuit fiind să mi se spună că mai trebuia să fac şi aia, şi aia, că nu se termină niciodată”, a declarat Ovidiu Creţu.
De la 1918 Bistrita este oras romanesc. Cine nu stie, sa-si intrebe nepotii.
Nu uitati ca in Balcani st[ si Grecia, mama Europei.
Ion S.
Spiritul sasesc al Bistritei nu s-a pierdut in ultimii douazeci de ani ci treptat treptat, odata cu transformarile marete ale oranduiri socailiste. Atunci s-a urmarit distrugerea unui stil de viata propriu comunitatii sasesti, ceea ce a dus la fortarea emigrarilor din randul acesteia, iar in loc au fost relocati niste cetateni cu trasaturi de sens contrar, care au distrus fizic tot ceea ce era amintirea sasilor…iar de nu exista decembrie 1989, astazi despre Bistrita sasilor mai vorbeam doar din poze.
Din pacate, nu gasesc nimic sasesc in atitudinea vreunui candidat la functia de primar al Bistritei… a avea ceva sasesc acum in spiritul comunitar bistritean este ca si pretentia dea avea pe fiecare portiune de spatiu verde din oras gazon englezesc. Ori gazonul englezesc se obtine astfel: pregatesti foarte bine terenul, semeni samanta de gazon englezesc, il uzi bine bine, vreo 250 de ani…. apoi ai gazon englezesc!
Primarul e cu vaca. Acest oraș săsesc s-a balcanizat în timpul său, când sărbătorile săsești și ungurești au fost diluate cu țopârlănii românești. Dacă e Ostermarkt să fie Ostermarkt, dar nu spectacole cu Balada, Dor Transilvan și alte dârlai dârlaiuri. Vezi mai departe și Maialul, Pfingsten, etc. La omu` ăsta nu-i spune nimeni că e penibil? Ăsta le știe pe toate. Cred că dacă nu iese primar din nou se apucă de taxi.
Daca a tiganiza tot ce e sasesc si tot ce tine de legenda acestui burg inseamna a fi balcanic,atunci va inteleg,d-le primar,v-ati facut din rromii nu putini la numar din acest oras un sprijin de nadejde,poate le veti plati si facturile si chiriile de la locuintele pe care o familie tanara care munceste nu a putut beneficia