Actualitate

Ovidiu Florean: ”Modele de disimulare”

”CJ înființează CS Gloria 2018, dar nu este altceva decât o instituție publică având sediul la etajul 1, Camera 6, care va gestiona niște activități sportive. Lumea a perceput că se reînființează echipa de fotbal, că vom juca în Liga Campionilor și așa mai departe. Are și o denumire improprie, nu poți să spui că o instituție publică este club sportiv. Lucrurile au fost făcute să se disimuleze că se va ocupa CJ și de echipa de fotbal. Vor fi angajați pe criterii PSD, obediență și nepotisme, câțiva oameni care vor învârti trei documente și nu se va realiza absolut nimic. E un model de disimulare”, a spus într-o conferință de presă consilierul județean PNL Ovidiu Florean.

El a adăugat că ”bugetul pe 2018 este un alt model, care nu va fi realizat nici măcar 80%”: ”Hârtia suportă, bugetul e o prognoză făcută în așa fel încât să spună că e un buget istoric, cel mai mare. Dacă aș face o comparație, e ca într-o familie de hăbăuci care își propun să-și cumpere casă, peste trei luni și mașină nouă iar la toamnă și un concediu exotic, după care își dau seama că n-au bani de casă și renunță, apoi renunță și la mașină și la concediu. Vor urma rectificări negative și din acel procent de 56% pentru dezvoltare nu vor realiza nici 30%. Vor tăia de la investiții, nu de la salarii. L-aș întreba pe președintele CJ câți km de drum județean a reabilitat și de ce la costuri de 1 milion de euro pe km când în vechea administrație costurile erau de 300.000 de euro pe km și calitatea mai bună. Se cârpesc niște drumuri, e improvizație”.

”Toate firmele care se ocupă cu drumuri și poduri funcționează, se dezvoltă, fac profit, dar LDP SA este în faliment. Probabil au copiat modelul TelDrum de la Dragnea. LDP a încheiat anul trecut cu pierdere de 26 de miliarde lei vechi, 80% făcută de actualul manager care are o relație de rudenie cu vicepreședintele CJ, este ginerele președintelui ALDE. Cei de la ALDE au intrat în sindromul acesta roșu și vor neapărat să combine și activele de la LDP SA. Trebuie să ai performanță maximă, cu ghilimele, ca să faci pierderea asta. Există două variante: e premeditată pierderea ca să poată privatiza ulterior societatea pe 3 lei sau e dată de incompetență și la e fel de gravă ca prima, cu un pic de schimbare la încadrarea juridică. Toată conducerea de la LDP a fost numită pe bază de rubedenii și obediență. Deci dacă au premeditat să bage în faliment societatea comercială ca să o privatizeze pe nimic, atunci organele statului ar trebui să intervină. În activul societății există niște suprafețe de teren care pot deveni zone de investiții imobiliare, sedii care pot fi închiriate, alte bunuri. Cum poți să ai asemenea pierdere când firme similare sunt pe profit?”, a comentat Ovidiu Florean.

Consilierul județean PNL a adăugat că ”la LDP Security, puiul SC LDP SA, a intrat acționar CJ cu 50 de lei la majorarea capitalului social, 0,13%, nici nu contează, n-are niciun sens”: ”Ce se întâmplă? Am auzit și eu că vor să despartă LDP-ul mic de cel mare, pentru că pe cel mare l-au băgat în faliment și vor să-l privatizeze. În expunerea de motive se vorbește de dezvoltare. O dezvolți cu 50 de lei? Că pentru dividende. 0,1% înseamnă 73 de euro. Nu au nicio motivație, totul e disimulare”.

1 comentariu

  • Pe langa faptul ca sunt rude, Consiliul de administratie de la LDP este compus din persoane cu studii de teologie,purtatori de cuvant ai Prefecturii,cu facultati de rang 4 ,fara frecventa si prin corespondenta.
    Cum sa faci performanta cu asemenea conducere?
    Asemenea specialitati pot sa solutioneze problemele unei societati pur tehnice-constructor de drumuri si poduri?
    Falimentul e sigur!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS