Actualitate

Pacienţii internaţi în două secţii ale Spitalului Judeţean, externaţi în bloc. Din ce motiv

Pacienţii internaţi în două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost externaţi în bloc de sărbători, activitatea fiind sistată până în data de 3 ianuarie 2019. Managerul Gabriel Lazany a luat decizia aceasta pentru că, în perioada sărbătorilor, este obligat prin lege să-i plătească dublu pe cei care vin la serviciu, iar bugetul unităţii este împovărat de aceste cheltuieli.

„Am aprobat sistarea activităţii pe două secţii. Este vorba de secţia de recuperare medicală care va avea activitatea sistată până în data de 3 ianuarie. Acolo nu sunt cazuri urgente. A doua secţie care are activitatea sistată este cea de dermato-venereologie unde, dacă există există adresabilitate, vor fi preluaţi pacienţii de secţia de boli infecţioase fiind profile înrudite. În rest, absolut toate specialităţile medicale stau la dispoziţia pacienţilor care au nevoie”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany.

Măsura a fost luată fiindcă, oricum, în această perioadă sunt foarte multe zile libere, iar cei care vin la serviciu trebuie plătiţi dublu.

„Spitalul este o unitate medicală cu foc continuu. La noi nu există zile libere cum le tot dau guvernanţii. Eu nu sunt de acord cu aceste zile libere pentru că ne costă mult mai mult. Eu sunt obligat să plătesc dublu personalul care vine la lucru. Nu sunt adeptul zilelor libere, iar pe noi ca activitate ne încurcă, dar nu suntem noi factori politici şi administrativi ca să decidem ce şi cum. Noi ne organizăm, suntem permanent aici pentru pacienţi, inclusiv de Crăciun şi Revelion”, a spus Lazany.

La Policlinica Bistriţa se va lucra doar în zilele de 27 şi 28 decembrie 2018.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.