Actualitate

Pacienţii care fac dializă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cel mai bine protejaţi de bacterii

(FOTO) Pereţii Centrului de Hemodializă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa sunt placaţi cu materiale speciale, fabricate în Franţa, care reduc bacteriile din spital şi riscul producerii infecţiilor intraspitaliceşti. Este o premieră pentru spitalele din România, afirmă managerul SJU, Gabriel Lazany.

„Infecţiile spitaliceşti să spui că nu există este un neadevăr. Ele există. Problema este că trebuie să recunoaştem acest lucru şi să le combatem, să încercăm să le prevenim, iar acolo unde există să încercăm să găsim soluţii pentru remedierea acestei situaţii”, a declarat Lazany.


Soluţia găsită la Bistriţa este montarea unor materiale speciale pe preţi şi uşi care previn răspândirea bacteriilor: „Sunt nişte materiale speciale importate din Franţa. Sunt realizate în conformitate cu ISO 22196 şi EN 1040 ceea ce înseamnă că bacteriile, cantitatea de bacterii care pot exista pe ele este de până la 100.000 de ori mai mică. Materialele se utilizează pe scară largă mai ales în spitalele din ţările nordice. E un standard de construcţie, deci nu poate fi construit un spital fără să se utilizeze un astfel de material. Pot fi utilizate pentru placarea pereţilor, pentru uşi, pentru mână curentă, deci pe toate suprafeţele de contact maxim ale personalului, ale pacienţilor care pot duce la distribuirea acestor bacterii. Din datele pe care ni le-a furnizat producătorul suntem primul spital din România care a comandat astfel de materiale. Noi deja le-am montat în Centrul de hemodializă, acolo am placat pereţii”.

Întrebat de ce nu au fost folosite aceste materiale până acum de alte spitale din România, managerul SJU a răspuns: „Nu cred că se ştia de existenţa lor. În formă brută costă 45 de euro/mp, dar investiţia te scuteşte de alte cheltuieli. Se montează ca un tapet, sunt plăci de plastic foarte rigide, uşor de întreţinut. Noi vrem să le folosim de acum peste tot. Le-am inclus în proiectele noi de extindere a secţiei UPU. După ce vor intra în renovare şi saloanele sper să reuşim să le montăm peste tot în spital. Nu pot da un timp. Vedeţi că de 10 ani tot reparăm, tot modernizăm. Un ciclu de genul acesta durează cam 10 ani”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS