Actualitate

Pădurar prins dând mită. Ce i-a oferit șefului Gărzii Forestiere

Un pădurar în vârstă de 50 de ani din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, comuna Șanț, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

El i-a oferit șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud produse procesate din carne (pastramă, batoane de salam de vânat, cârnați), pește (păstrăv proaspăt) și 5 litri de țuică pentru a nu fi sancționat în urma neregulilor constatate cu ocazia unui control silvic.

”În fapt, luni, 15.04.2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a pădurarului, într-o parcare situată la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, în timp ce a oferit, cu titlu de mită, șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud, mai multe produse procesate din carne (pastramă, batoane de salam de vânat, cârnăciori etc.), păstrăv proaspăt și 5 litri de țuică. Pădurarul a recurs la acest gest în scopul favorizării sale cu privire la controlul silvic care se desfășoară în prezent în cantonul pe care îl are în administrare. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor DGA din cadrul Centrului Operațional 3. În continuare se efectuează cercetări pentru administrarea întregului probatoriu”, informează Direcția Generală Anticorupție.

Acțiunea DGA de prindere în flagrant s-a desfășurat sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

10 comentarii

 • No, domnu padurar, cu tri ruz de salam si cu o fele de jinars nu faci treaba.
  Tu ai luat banu gros in padure si amu vrei sa il manjesti pe sefu cu mizilicurile astea?
  Nu ase sa fase!!

  54
  4
 • Cred că o fost cam puțin, nu îi frumos, trebuia să îi dai ceva cașcaval, păi ce valoare are ce i-ai dat, omul este în timpul serviciului, m-ai ales că este bugetar, azi maiine îi vezi făcând grevă. Atât unul cât și celălalt i-au bani degeaba, fiindcă fondul forestier a fost distrus în mare parte. Numai doamne, doamne ne mai scapă.

  37
  1
 • Dacă ar verifica toți pădurarii , chiar și cei ieșiți recent la pensie…sunt unii care nu-si pot justifica averile…ale lor și ale odraslelor

  30
  1
 • ce de mancare, vb aia am vazut cascaval la telejurnal a unui clasic
  si io saracu mananc pate …si muncesc zilnic de ma doare spatele, dar stau mandru ca sunt cinstit, ma da bleg mai sunt, uite cum se imbuiba infractorii, svf

  18
 • Bravo!
  Se pare că în instituțiile mediului colcăie de corupție! Se plângeau acești bugetari că sunt salariile mici dar nu am văzut vreunul sa plece acasă sau sa își schimbe locul de munca! Mai vedeți domnilor de la dga că mai sunt si alții!!!

  28
 • Omul a oferit cârnați si țuică poate pentru că s-a informat printre colegi ,ce se dă șpagă.A respectat obiceiul.Să intelegem că mituitul a făcut un denunț in prealabil ? Sau e vinovat doar pădurarul că a dus ,,motorul economiei” in derizoriu?

  20
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.