Pădurea Transilvania 5.0 va răsări la Sânmihaiu de Câmpie pe 10 hectare

Holistic

Asociația Tășuleasa Social va planta Pădurea Transilvania 5.0 la Sânmihaiu de Câmpie pe o suprafață de 10 hectare. Organizația a lansat o invitație la împădurirea programată să aibă loc în data de 23 martie.

Pădurea Transilvania 5.0 – pădurea ne cheamă!Așteptată cu nerăbdare de mulți, pregătim acțiunea de plantare Pădurea…

Publiée par Tasuleasa Social sur Mardi 12 mars 2019

Inginerul Valentin Trișcă de la Direcția Silvică Bistrița a explicat că suprafața pe care se vor planta copaci este o fostă pășune din comuna Sânmihaiu de Câmpie: ”Trebuie să ne implicăm și noi, silvicultorii, fiindcă poziția este vestică, solul foarte sărac, PH-ul foarte scăzut. Vrem să punem niște specii mai deosebite care să reziste. Vom pune pin, specii de subarborete care cresc pe soluri acide”.

Asociația Tășuleasa Social îi invită pe cei interesați de acțiune să se înscrie la acest LINK, doar dacă sunt siguri că vor participa.

Voluntarii sub 16 ani trebuie să aducă semnat consimțământul unui tutore.

”Vă așteptăm cu mare drag să vă alăturați împăduririi de primăvară de la Sânmihaiu de Câmpie, în data de 23 martie 2019 cu mic cu mare! Asigurăm transport, o masă caldă, un ceai cald, ceva dulce, apă, sape, mănuși și puieți, veselie și voie bună (asigurate de un moment surpriză)!

Locurile în autocare vor fi disponibile în funcție de numărul de înscriși pe listă, deci vă rugăm să specificați cu atenție orașul din care veți lua transportul asigurat de Tășuleasa Social. În caz de renunțare, vă rugăm frumos să ne anunțați la adresa de email: asociatia@tasuleasasocial.ro! Luăm aceste măsuri deoarece Tășuleasa Social suportă cheltuieli care sunt irecuperabile, costurile fiecărui voluntar înscris fiind acoperite de noi indiferent de prezența acestuia la plantare.

Așteptăm maxim 1.400 de participanți motivați și cu dor de plantat, așa că nu ratați!

Vă așteptăm cu mare drag! Pădurea ne cheamă, haideți să-i răspundem!
The show must go on!”

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. gânditorul de la Hamangia

  Iată domnule director al APM B-N, o activitate la care ați fi putut avea o contribuție, dacă ați fi reușit să vă însușiți noțiunile legate de acest domeniu, din cadrul încercării Asociației Tășuleasa, care se ocupă de mult timp de îndepărtarea efectelor intervenției nefaste în mecanismul de ”ceasornic” al mediului înconjurător, ce i-a fost dăruit de către Bunul Dumnezeu Omului și nu ”neomului”, care și-a băgat degetul, acolo unde n-avea ce căuta, la arcul fin (arc de păr) ce face să funcționeze acest mecanism asemănat cu cel mai bun ceas elvețian, intervenție care a cauzat cel mai mult rău naturii, mediului înconjurător. Dar mai bine că nu vă implicați până nu vă însușiți temeinic, toate cunoștințele necesare conducerii domeniului pe care cu ”onor” ați fost pus să-l conduceți, deoarece, competența de care dispuneți este doar legală, nu și reală, iar o intervenție a unui ”novice”, poate face mai mult rău decât bine. Nu mă pot abține să nu FELICIT DIN SUFLET Asociația Tășuleasa și Banca Transilvania pentru tot ce întreprind în domeniul ”vindecării” rănilor făcute naturii de către oamenii care nu știu să prețuiască darurile primite, prin care să ne asigurăm cele necesare unui trai decent pe acest pământ.

  (4)
 2. Balan Marius -ecologist PV

  Ganditorule te rog nu te mai obosi sa mai scri actualilor directori de asa zise deconcentrate. In toata Romania la ora actuala nu numai la APM ci absolut peste tot sunt slugile sistemului ticalosit. Ei stau cuminti nu misca in front fara instiintarea partidului care i-au trimis acolo. Si nevestele lor, copii, amantele au locuri caldute. Despre fisa postului nu are rost sa mai vorbim. Eu cunosc bine si am auzit multe de felul in care se implica acesti sefi . Cu ajutorul lui Dumnezeu odata , nu stiu cand vor fi inlocuiti cu cetateni capabili.

  (3)
  • gânditorul de la Hamangia

   Marius Prietene, ”nu mișcă în front” datorită incompetenței și supunerii față de cei care au datorii de plătit, celor care ”i-au promovat” pe funcții, oriunde în țară, nu numai pe ”tarlaua” sau ”miriștea” de pe meleagurile noastre, iar dacă nu mișcă în front cum li se împune sunt schimbați, nu pe baza criteriilor meritocrației, ci pe acelea ale slugărniciei, Dar nu pot să mă refer la cineva, pe care nu-l cunosc, decât despre care cunosc câte ceva, doar despre competența celor care-și cască gura și dovedesc prin cele spuse sau scrise că nu se pricep la domeniul pe care-s puși să-l ”păstorească”, nu ca păstori, ci ca ciobani ”năimiți” cu ”prămăndă” pe o perioadă determinată, iar dacă nu corespund ( nu mișcă corespunzător în front), sunt înlocuiți cu altul, care l-a ”periat” mai bine pe stăpân.

   (2)
  • Ana -Maria

   S-ar putea sa te trezesti ca esti expirat ,tocmai dumneata Sportivule ! Domnul Balan are dreptate,este evident acest lucru.Doar daca nu vrei ,nu vezi ce se intampla in tarisoara noastra.Si consecintele vor fi dramatice !
   Felicitari si multumiri Tasuleasa !

   (4)
 3. Balan Marius -ecologist PV

  Mai bine expirat decat sustinator al PENALILOR ca si tine ! Expirarea va ajunge curand si la tine.

  (7)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.