Actualitate

Ora Pământului: Bistrița, #Connect2Earth (VIDEO)

Bistrița, prima Capitală Earth Hour România, în 2012, a marcat și anul acesta Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie la care în 2018 au participat milioane de oameni din 187 de țări, prin stingerea luminilor în oraș și diferite activități desfășurate sub motto-ul ”#Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura”.


În centrul vechi, voluntarii Asociaţiei ”Cercetaşii Bistriţeni” au amplasat lampioane pentru a crea un spectacol al gulguțelor.

Cu puțin înainte de ora 20.30, primarul Ovidiu Crețu a chemat alături de el o elevă pentru a apăsa butonul și, după numărătoarea inversă, iluminatul public în Bistrița a fost întrerupt.

”Suntem prima Capitală Earth Hour a României și ne respectăm blazonul, în fiecare an ne întâlnim în centru pentru a marca acest moment care vrea să atragă atenția asupra problemelor ce pot apărea din cauza consumului prea mare de energie”, a spus Ovidiu Crețu.

Participanții la eveniment, indiferent de vârstă, au fost provocați să producă energie verde pedalând pe trei biciclete Eco.

A fost organizat și un tur ciclist nocturn pe traseul Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – bd. Independenţei – sens giratoriu Kaufland – bd. Independenţei – str. Gării – bd. Republicii – str. B. Şt. Delavrancea – str. Dornei – Piaţa Centrală. Nu au lipsit ambasadorii mobilităţii durabile din Bistriţa, Matei Moisil și Levente Ianosi.

La turul pe biciclete a luat parte și primarul Ovidiu Crețu.

The Boulevard Acoustic a susținut un recital, iar seara s-a încheiat cu un show de lumină și culoare: trupa Sirius a jonglat cu focul.

La 21.30, luminile s-au aprins.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS