Social

Până când mai pot fi folosite cardurile pentru plata facturilor la energie

Guvernul a prelungit valabilitatea cardurilor pentru plata facturilor la energie termică și curent electric. Cardurile, pentru care data expirării era 31 martie, pot fi folosite până la 31 mai.

”S-a decis prelungirea valabilităţii cardurilor de energie până la 31 mai. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuinţe. Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a precizat ministrul Finanțelor, Marcel Boloş.

Cu cardurile se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin. Beneficiarii pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie în mai multe moduri și anume: direct la poștaș; la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural; online, prin intermediul aplicației informatice a Companiei Naționale Poșta Română.

Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Beneficiază de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile: pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei; pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Cardurile de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile au o valoare de 1.400 lei/an.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS