Actualitate Sănătate

Paradox! Şcoala „Carol Davila” Bistriţa, cu autorizaţia de funcţionare ridicată, dar totuşi valabilă

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" Bistriţa funcţionează în baza unei autorizaţii provizorii emisă de Ministerul Educaţiei în anul 2000, dar care şi-a pierdut valabilitatea cinci ani mai târziu. Directorul adjunct al şcolii, Carmen Muscan, spune însă că respectiva autorizaţie a fost prelungită printr-un ordin de ministru, iar ISJ şi ARACIP a permis şcolii să facă înscrieri.

Directorul adjunct al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Carmen Muscan, a declarat, vineri, pentru publicaţia noastră, că şcoala are autorizaţie provizorie de funcţionare doar pentru profilul asistent medical generalist.

„Şcoala funcţionează în baza ordinului de ministru OM nr. 4243/31.07.2000. Între 2009 şi 2011 şcoala nu a mai funcţionat, s-a reluat procesul de învăţământ în 2012, s-a prelungit autorizaţia de funcţionare şi acum, până în martie 2014, depunem dosarele de acreditare definitivă, cu avizul Ministerului Educaţiei, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Autorizaţia aceea provizorie de funcţionare a fost ridicată prin ordin al ministrului pentru celelalte specializări (asistent medical de laborator, asistent medical de radiologie şi de farmacie), iar ministerul ne-a validat autorizaţia pentru asistent medical generalist cu care şi funcţionăm”, a spus Carmen Muscan.

Întrebată dacă nu trebuia obţinută altă autorizaţie provizorie, Carmen Muscan a spus: „A fost decizia ministrului. Dacă dumnealor, la Ministerul Educaţiei, au găsit această formă scrisă prin care ne-au prelungit autorizaţia, acceptată de ISJ, de ARACIP, eu nu sunt în măsură să le comentez modul lor de întocmire a actelor. Orice autorizaţie e valabilă cinci ani, dar noi acum depunem dosarul de acreditare. Vechea autorizaţie era valabilă până în 2005, dar e valabilă în continuare prin ordinul ministrului care a zis că, din 2012, am reînceput un nou ciclu. S-a ridicat pentru trei specializări, iar din 2012 am început un nou proces educativ, dar numai pentru asistenţi medicali generalişti”, a spus Muscan.

Despre migraţia elevilor de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” spre alte instituţii de învăţământ postliceal, Muscan a comentat: „S-au transferat în vară fiindcă s-a ridicat taxa, noi le cerem prezenţă şi derulăm un proces de învăţământ calitativ. Unii au lucrat şi nu au putut face faţă. Sunt problemele lor personale,. Noi i-am respectat pe fiecare în parte. S-au transferat în total 30 de copii din 180 câţi erau atunci „, a spus Muscan.

Întrebată ce are de spus despre acuzaţiile pe care Anca Cârcu le aduce conducerii şcolii, Muscan a spus: „Nu vreau să comentez. Am un anumit statut, familie şi nu … Fiecare îşi spune opinia, punctul de vedere, chiar nu comentez”.

„Şcoala nu funcţionează ilegal. Eu nu aş fi acceptat să predau după-amiaza şi să mă ocup de nişte copii dacă eu personal aş fi avut dubii. Mă respect pe mine, respect copiii, respect efortul financiar pe care îl fac şi faptul că vin la cursuri şi chiar noi promovăm un învăţământ de calitate. Sunt copii bine pregătiţi. Eu, dacă mă duc în spital, am curajul să mă dau pe mâna lor, medical vorbind. Noi nu am avut conflicte cu alte şcoli de profil. Noi, în 15 noiembrie, vom organiza un simpozion la care sunt invitate şi celelalte şcoli din oraş. Dacă vor să prezinte teme, pot face asta. Important e să ajutăm copiii din Bistriţa să aibă o profesie, să se integreze”, a declarat ea.

Potrivit sursei citate, Şcoala Postliceală „Carol Davila” nu are personalitate juridică, aceasta fiindu-i conferită de Liga Femeilor, un ONG. „Taxele au fost decise la Bistriţa luându-se în considerare cheltuielile de personal, materiale, toate cheltuielile. Liga Femeilor funcţionează legal. Doamna Livia Câţcăuan face parte din organizaţie, iar domnul Alexandru Câţcăuan e directorul şcolii, eu fiind director adjunct”, a spus Muscan.

Carmen Muscan e  şef serviciu Cămin pentru persoane vârstnice din cadrul Primăriei Bistriţa. 

Cristiana Sabău

8 comentarii

 • aici este o scoala ?? cu asist. medicali ?? aaaa…….am inteles , de fapt acum inteleg si nu ma mai mir de ce in Spitalul Judetean esti tratat,, exemplar,, !! ce linistit sint acum. asistente …..medicale……carol davila…….citcauan…..aoleoooooooooo….m-am trezit , si nu e un vis !

 • D-na director adjunct Carmen Muscan Doctor Sociolog, inteleg ca doar dvs. ati semnat actele acestei scoli, daca ele exista, asa cum sustine seful dvs. d-ul director jurist Alexandru Catcauan. Va astept luni cu ele sa le prezentati presei si elevilor pe care-i pastoriti.

  • Doamna absolventă de liceu incapabilă să îşi ia amărâtul de Bac în zilele noastre (care e apă de ploaie în comparaţie cu BAC-urile ce se dîădeau până acu 10-15 ani), chiar nu vă daţi seama cât sunteţi de ridicolă sau chiar vă place circul ca să atrageţi atenţia sub orice formă? Lăsaţi instituţile de învăţământ (oricât de slab performante ar fi ele pentru nivelul dumneavoastră) şi continuaţi cu chiloţeala politică. Acolo atrageţi şi atenţie…şi zâmbete.

 • Despre ce copii este vorba?? Scoala Postliceala „Carol Davila” educa si intruieste copii?? De care grupa? „Copii”!!! Feriti-va de asa dascali!

 • Am urmarit-o pe ilustra Anca Carcu aseara, o felicit pentru ca reuseste sa se hraneasca din asa ceva, doar ca trebuie sa o dezamagesc, cu privire la unele din afirmatiile facute facute, eu sunt absolventa a acestei scoli de ceva ani, si imi sunt recunoscute studiile. La fel ca si acum pe vremea cand eu am terminat scoala aceasta nu era acreditata dar am dat examenul final la o alta scoala unde mi-au fost recunoscute materiile facute in aceasta scoala. In acest moment lucrez intr-o institutie de stat din Valencia (Spania), credeti-ma nu este usor sa fi asistenta medicala in Spania daca nu ai studiile in regula si foaia matricola de la Davila a fost OK.
  Am simtit nevoia sa intervin deoarece am o nepoata care a avut-o colega pe distinsa Anca Carcu, si care mi-a cerut parerea cu privire la acest subiect.
  Mult succes scolii Carol Davila si cei de acolo sa se mandreasca cu absolventii lor, din generatia mea toti ne-am gasit un loc de munca atat in tara cat si in lume(atat in europa cat si inafara continentului).
  Daca am suparat pe cineva, cu ceva imi cer scuze!!!

 • „DONSOARA ” INVATA IA BACU….SI PE URMA FA INVESTIGATI LA INSTITUTI DE INVATAMANT….LA PREGATIREA TA VEZI CA SUNT IN BISTRITA CEVA POSTURI VACANTE DE CAMERISTE.

 • RUSINE CA TOTUL SE INTAMPLA FARA CA NIMENI SA NU INTERVINA. S.R.I – DNA, SI ALTE INSTITUTII. SUB OCHII VOSTRII SUNT MONSTRII FARA STAPAN ….OARE VOI CARE SUNTETI PLATITI DIN BANII PUBLICI, CE FACETI? ELEVII SUNT DEZINFORMATI, CE FACETI ???
  Isi bat joc de elevi. Adevarul d-na Muscan Carmen doctor Sociolog, este singurul care nu poate fi omorat. Iar pentru dvs. d-le Catcauan Liviu (normalul fecior a lu tata), sa explice banii cei multiiiiii care i-ati transferat de la Carol Davila + Liga lu (mata) in firma ta, MILIARDEEEE (baiatul lu tata fiind contabilul), distractiile la poker si multe altele, masinile, numai din ultimele 3 luni si chiriile care sunt de miliardeeeee grele etc Primea-ti si primiti 30 la suta de la Universitatea Ecologica din Bucuresti, un student are taxa de 2300 lei, adica 8 miliarde la 1000 de studenti … erau ani cand aveati peste 1500 de studenti si multeeee altele. Statului ati platit ceva? UPC, este in chirie la dvs. de peste 15 ani si va plateste chiria pana la 2500 lei, iar dvs. ati bagat CASA DE CULTURA A SINDICATELOR IN INSOLVENTA in acest an. Universitatea Ecologica va plateste repet, 30 la suta din anul 2003 + spectacole. STATUL, organele competente unde sunt??? DNA e anuntat, stati cuminti si nu mai sunati politicul sa va ajute si altii din clanul dvs. Sunt incepute 20 de anchete, V-AM VIZAT DE PESTE 3 SAPTAMANI, si tot ce vine deasupra actelor pe care le am e inchisoare sau ce vor zice organele competente. Asa ca pentru inceput d-le director jurist Catcauan Alexandru, impreuna cu greii dvs. HOTARATI-VA sa ne aratati autorizatia de functionare, nu, numerele de ridicare. Eu zic ca nu aveti, d-le DIRECTOR CATCAUAN ALEXANDRU jurist. Luni, dupa cum ati promis parintilor, elevilor, spectatorilor, presei pot vedea ceva legal, ceva cat de mic, aveti???

  • ceva legal???hmmm ….. cand ma gandesc la toti cei ce „lucreaza ” in cadrul CASEI DE CULTURA A SINDICATELOT, din aceasta familie Catcauan ,imi vine in minte un singur lucru; o alta familie cunoscute de toata lumea…COSA NOSTRA….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS