Social

Pârâul Gersa, unde s-au găsit pești morți, poluat cu substanțe toxice. APM: Cazul este penal

În pârâul Gersa, la Rebrișoara, au fost deversate substanțe toxice, ceea ce a dus la mortalitate piscicolă, a spus directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, potrivit căruia acesta este un caz penal.

”În pârâul Gersa s-au găsit în jur de 2-3 kg de pești mici morți fiind evident că apele au fost poluate cu substanțe toxice. Colegii de la Garda de Mediu și de la Apele Române nu au găsit poluatorul, dar se investighează în continuare. Evident erau substanțe toxice. Acesta este un caz penal. Atragem atenția cetățenilor să nu aibă un comportament de genul acesta fiindcă nu este normal să spălăm recipienții în ape fiindcă ne supunem unor amenzi și chiar ajungem la cazuri penale”, a spus Sever Roman.

El a amintit și de poluarea râului Sălăuța, petrecută nu demult, dar în urma căreia nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă. De altfel, în urma analizelor fizico-chimice în laboratorul APM nu s-au descoperit depășiri ale parametrilor de referință, cel mai probabil culoarea roșie a apei fiid dată de un pigment folosit la colorarea cimentului.

Peștii morți plutind pe pârâul Gersa au fost filmați de Radu Sîrbu de la Mesager24.ro în urmă cu câteva zile.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS