Actualitate

Parcarea de pe strada Lupeni nu poate fi supraetajată. Ce va face Primăria Bistrița

Parcarea amenajată la sol pe strada Lupeni din Bistrița nu poate fi supraetajată, a anunțat primarul Ioan Turc în ședința Consiliului Local după discuții purtate cu arhitectul Szabolcs Guttman, președintele Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice și președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania.

Edilul le-a cerut consilierilor locali să fie de acord cu realizarea altui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona centrală.

”PUZ Parcare zona Mihai Eminescu se va modifica și va avea următoarea denumire PUZ Centru istoric. Sumele rămân neschimbate. Este o modificare pe care o propun ca urmarea unei discuții pe care am avut-o cu colegii din Serviciul de Urbanism și cu domnul arhitect Szabolcs Guttman care ne-a fost oaspete. Cel mai bun exemplu pe care pot să-l dau de neconcordanță între PUZ adoptat în anul 2009 cu obiective noastre este că parcela pe care este amenajată la sol parcarea de pe strada Lupeni este neconstruibilă. În condițiile în care avem o criză clară de terenuri, cu atât mai mult în zona centrală, eu cred că trebuie să reglementăm acest lucru, iar tehnic nu putem să o facem decât printr-un nou PUZ, nu ne referim doar la funcțiuni legate de parcări, ci și la alte elemente care trebuie să concure pentru a avea un PUZ pentru anul 2021, dar mai ales pentru ceea ce ne propunem pentru viitor”, a spus Turc, iar propunerea lui a fost adoptată cu 14 voturi ”pentru” și 4 abțineri.

Ideea supraetajării parcării de pe strada Lupeni i-a aparținut fostului viceprimar Cristian Niculae. În calitate de candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud la funcția de primar al Bistriței, el a spus că, dacă va fi ales, va suplimenta, prin supraetajare cu 200 de locuri parcarea respectivă. Însă nu a fost ales.

https://www.facebook.com/cristianmariusniculae.ro/posts/1171121669934043

31 comentarii

 • Cum s-a bagat Mnikulaie in seama fix ca musca in … Omule, ai pierdut, du-te si te relaxeaza printre gunoaiele tale, lasa-ne.

  • pai la ce sa o supraetajezi, daca ea nici asa nu se foloseste??? ca mereu e goala parcarea aia! a fost bine facuta, este in centrul orasului, dar mno….nu se pot opri fix in fata terasei sau a magazinului divele si ghiobanii orasului!!!!!!!!!!!!!

  • Stai linistita, Sabrinush, ca dupa ce se vor pierde atatea locuri de parcare din cauza Liniei Verzi, o sa fie supra-plina. E nevoie de cat mai multe solutii pentru locuri de parcare ca sa nu ajungem ca la Cluj

  • Primarul neghiniță…care este e la fel de papagal că și wanabi…Amândoi se pare se aseamănă..Poate ne spune ..Zoro ,ce se întâmplă cu auditul..?că de consilieri de 2 lei bucata s-a înconjurat precum rahatul de muște…L-am votat pe neghiniță, dar dezamăgire totala…

 • In orașul ăsta nimic nu se poate!
  Avem discutii cu tot felul de invitati care ne dau lectii.
  E mai simplu domnule primar sa spui ca cuneva ti-a zis ca nu se poate decat sa pui osul la treaba si sa realizezi lucruri utile pentru oras.
  -piata Decebal nu s-a putut inchide asa cum ati promis
  -reducerea angajatilor primariei nu s-a putut face
  – parcari nu puteti face
  – cersetoria este in floare, nu s-a putut eradica
  -statia de asfalt nu se poate cumpara, ca nu e buna lege română
  -pistele de biciclete nu se pot folosi dupa ce am primit 5 mil euro de la UE ptr ele
  Puteti sa incasati salar de 3000 de euro pe luna și sa nu faceti absolut nimic?

  • A aparut cumva organigrama si noi nu stim?
   Piata Decebal nu a fost inchisa in contextul epidemiologic, ca daca s-ar fi inchis, s-ar fi inchis definitiv! De fapt, chiar oamenii au cerut sa nu fie inchise, pentru a putea functiona in continuare.
   Parcari se fac, e vorba doar de un spatiu unde nu se poate face supraetajata – dar nu se asteapta nimeni ca voi, pitici rosii, sa intelegeti ceva
   Rezultatele privind cersetoria au fost prezentate in conferinta de presa (au fost identificate 91 de persoane adulte, 39 de bărbați și 52 de femei, și 61 de minori care cerșeau în oraș) – si actiunile continua
   Pentru statia de asflat e procedura in care se respecta termenele legale (multe, dar asta e)
   Pistele nu vor fi folosite o scurta perioada pana cand se vor face parcari in locul celor care se pierd
   Ceea ce #NUSEPOATE e sa mai veniti voi vreodata la conducerea orasului
   #HaiPA

  • Bre, voi nici măcar iarba nu puteți s-o tundeți, nici cele mai elementare lucruri, pun pariu că așa va fi și la final de mandat. Aștept ziua când vom auzi ” se poate, am rezolvat, e făcut” ar fi o minune de cartea recordurilor pentru voi. Voi sunteți buni doar la gargara ieftina, acolo sunteți campioni.

 • Ideile lui Niculae, atat de bune ca a pierdut mandatul si a suferit o cadere psihica…fix in balta cu idei stralucite
  Daca si acum se trezesc specialistii mici si rosii fideli timponline sa isi dea cu parerea si sa combata arhitecti si specialisti, am pus-o
  Bine ca s-au consultat specialistii, ca altfel pateam cum am patit cu partiile si cu pistele si cu toate cele…

 • Foarte bine viziunile pentru viitor trebuie sa fie vizate de experti ca altfel sunt viseee, ca astea a lui Niculae. Felicitari primarului ca are viziune si nu vise. PUZ-ul e primul pas important pentru a deveni realitate. In curand o sa avem un oras frumos

 • Un primar care înțelege rolul experților și al modificărilor necesare. De ăștia cu ochelari de cal, care merg înainte orice ar fi, ne-am săturat. La groapa de gunoi cu ei. De fapt, stai, chiar acolo au ajuns!

 • Bine ca nu a fost ales…. Desene animate pentru copii… Se vede clar schimbarea de paradigma. Doar ambalaj rosu sa fii sa nu vezi….

 • Ni ma cu ce desene frumoase vroia el sa castige mandatul dar bistritenii au ales un OM cu capul pe umeri

 • Se pare ca era partiilor s-a incheiat, au venit oameni cumsecade care inteleg ca trebuie sa ia in considerare si parerea celor de specialitate nu doar sa arunce cu bani fara numar ca la lautari

  • Hai la treabă băieții, că ardeți gazul de pomană, nici iarba nu sunteți în stare să o tundeți. Când o să faceți macar un sfert din proiectele fostei administrații mai vorbim, voi deocamdată nu sunteți în stare să faceți nici lucrurile elementare.
   Am intrat în era lui „nu se poate, nu este, nu știm”

 • se vede ca sunt multi nemultumiti ca lucrurile merg in sfarsit spre bine si ca pierd sansele de a mai ocupa functiile pe care si le doresc pe zi ce trece dar oamenii de rand vad si inteleg nu sunt prosti

 • sunt importante si locurile de parcare e foarte frustrant cand te tot invarti dupa un loc si nu gasesti sa speram ca preocuparile primarului se si concretizeaza inceputul e bun e bine ca nu s-a dat curs unei alte porcarii marca PSD

 • Eu nu am inteles ce se modifica la parcarea existenta din Eminescu pentru care se reloca banii planificati pentru cealalta. Se extinde in detrimentul parcului ? Se supraetajeaza , ca acolo se poate , in opinia specialistului ? Pentru mine ar fi necesare raspunsuri la aceste intrebari. Poate si pentru altii…Astept clarificari din partea cui se cuvine (sa le faca).

 • Nu va face nimic, ca de obicei. Cred că va fi cea mai slabă administrație pe care a avut-o orașul, cel puțin după 90′ încoace. La ei asta e doctrina de guvernare: nu este, nu știu, nu pot. La ăștia ar fi o minune să poată rezolva vreodată o problema. Nici cele mai elementare lucruri nu sunt in stare sa le facă, parca sunt handicapați. Noroc cu ce a mai rămas dinainte de la Cretu’ că ăștia sunt pierduți în spațiu rău de tot.

  • Ei sunt buni in gura, daca ar fi concurs de sloganuri și lozinci ar fi primii.

 • De ce tot timpul vorbiți și vreți să construiți parcari supraetajate fiindcă arata oribil.Faceti parcari la subsol pe doua trei niveluri sunt cea mai buna solutie și nu modifică arhitectura unde se construiesc.,sunt mai costisitoare de făcut dar se recuperează investiția dacă cei care parchează plătesc pentru locul de parcare in funcție de timpul folosit ,normal nu se poate sa cerem parcări gratis pe domeniul public
  Sub strada peatonala din centrul vechi se pot face sute de locuri de parcare cu intrarea la un capăt și ieșirea la celălalt și la suprafață rămâne neschimbat la fel cum e acuma.Asa se pot face in mai multe puncte ale orașului unde sunt piețele ,autogara și altele.Aproape toate locurile de parcare care sunt paralele cu străzile se pot transforma in piste de biciclete și mai toată lumea este mulțumită.Incercati sa faceți proiecte adevărate pentru acest oraș să rămână generațiilor viitoare nu doar proiecte și lucrări de 2 bani.

 • Corect, solutia sunt parcarile subterane, care nu afecteaza arhitectura orasului.
  Ideea ca aceste parcari sa se construiasca sub strada Liviu Rebreanu nu e cea mai buna, putand fi afectata structura de rezistenta a cladirilor atat de valoroase de la suprafata, in perioda in care se lucreaza la parcare.
  Adevarul e ca ma ingrozesc ideile viziunea arhitecturala ale administratorilor din Bistrita si Jud. B-N din ultimii ani (primar/presedinte de CJ).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.