Actualitate Recomandări

Deşi Primăria Bistriţa a încasat de la şoferi circa 7 milioane de lei, managementul parcărilor lipseşte

Primăria Bistriţa a încasat anul trecut 6,8 milioane de lei drept impozit de la proprietarii de mijloace de transport, însă nu a creat nicio parcare nouă. „În marile aglomerări urbanistice din Europa există deja managementul parcărilor. Această problemă cu parcările există în toate oraşele şi ea trebuie rezolvată de autorităţile locale. Numai că şi aici trebuie să existe oameni competenţi, să ştie despre ce e vorba”, a spus deputatul UDMR Benedek Zacharie, membru în Comisia de infrastructură-transport şi preşedintele subcomisiei care se ocupă de transportul rutier, ferovioar, naval şi aerian.

„În noul Cod Rutier nu vor apărea prevederi legate de parcările din localităţi. În marile aglomerări urbanistice din Europa există deja managementul parcărilor. Este deja la nivelul facultăţilor de urbanistică o secţie separată de managementul parcărilor. Acei oameni care termină acele şcoli ştiu şi văd înainte ce se întâmplă peste 10-20 ani. Această problemă cu parcările există în toate oraşele şi ea trebuie rezolvată de autorităţile locale. Numai că şi aici trebuie să existe oameni competenţi, să ştie despre ce e vorba. Trebuie să găsească spaţii, zone”, a spus parlamentarul UDMR într-o conferinţă de presă care a avut loc la Bistriţa.

La Bistriţa, parcările sunt administrate de Direcţia Patrimoniu a Primăriei Bistriţa.

„Implementarea sistemelor de parcare cu plată şi de reşedinţă din municipiul Bistriţa a fost în ultimii 8 ani cea mai importantă, vastă şi complexă activitate a direcţiei, urmând procedura şi regulamentele aprobate prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.123/25.06.2009, modificată prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.31/29.03.2012”, se arată în raportul de activitate pe 2017 al primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Conform acestuia, până la sfârşitul anului 2017 în municipiul Bistriţa au fost amenajate 9.673 locuri de parcare şi atribuite un număr de 8.131 locuri de parcare, un procent de ocupare de 84%. În cursul anului 2017 s-au realizat 142 de locuri de parcare de reşedinţă noi și s-au atribuit un număr de 542 locuri, în baza documentelor depuse de cetăţeni pentru atribuire, cu respectarea regulamentului aplicabil.

De asemenea în cursul anului 2017 au fost reatribuite un număr de 287 locuri de parcare, ca urmare a renunţării de către utilizatori, din diferite motive și a fost prelungită valabilitatea perioadei de utilizare a locurilor de parcare de reşedinţă pentru zonele amenajate şi atribuite în anii 2009 – 2016, respectiv pentru  un număr de 8000 utilizatori. În anul 2017 încasările din activităţile aferente parcărilor de reşedinţă au crescut cu 10.1 % faţă de anul trecut.

Potrivit aceluiaşi document, în 2017  Primăria Bistriţa a încasat ca impozit pe mijloace de transport de la persoane fizice suma de 4.165.844 lei, iar de la mijloace de transport de la persoane juridice suma de  2.645.578 lei, ceea ce înseamnă un total de 6,8 milioane de lei. Cu toate acestea, în 2017, nu s-a creat nicio parcare publică şi nicio altă facilitate pentru proprietarii de autovehicule.

5 comentarii

  • Vineri am fost in Piata Decebal si cu greu am gasit un loc intre doua linii sa parchez. Sotia s-a dus 10 minute la cumparaturi iar eu am stat in masina sa nu vina cetateanul acasa la locul lui pe care am parcat. Ce sa vezi intre timp. Hopaa MILITIA LOCALA, doi tovarasi cu digitalul in mana faceau poze la numerele masinilor. Adevarata HINGHERIALA auto. Toate au fost luate la rand, cele care erau parcate inspre calea ferata. Ca in filmele cu prosti unu poza si culmea altul scria tot treaba aia pe un caiet. La ce mai e utila Poza ? Pt INSTANTA oare ? Orasul nu ne mai apartine, fiecare mp este festit de primaria care sta cu mana-ntinsa la banutul cetateanului pe care il gubaleste din toate pozitiile. Si asta cand te gandesti ca aceste amenzi per auto parcate, asigura salariile si pensiile speciale ale HALESILOR.Rau de tot in tara asta plina de mizerii.

  • Pe lângă acesti bani încasați din impozitul auto Primăria a mai încasat bani frumosi din taxa de parcare. Drumurile sunt catastrofale si se degradează de la o zi la alta.

  • Impozitele locale si taxele devin tot mai insemnate in timp ce parcari din zone de interes sunt intr-o stare tot mai jalnica si nu au parte de nici o forma de management!!!
    Va dau doar doua exemple pe care toata lumea si mai ales cei de la amenajarea si intretinerea domeniului public le ignora de fiecare data cand se fac lucrari in municipiu.
    1- Parcarea din fata Camerei de Comert si Industrie (str. P.Ispirescu) – e plina de gropi de ani de zile ca si cum ar fi sub un bombardament permanent
    2- Parcarea din fata trezoreriei, vis a vis de Inspectoratul de Politie al jud. BN – adevarat teren viran cu noroaie, buruieni si gropi

    Domnii directori, sefi si sefuleti de la primarie , in frunte cu domnul primar traiesc, circula si parcheza intr-o lume paralela sau virtuala si nu in orasul pe care il administreaza?!

  • Anul acesta Primaria a marit taxa anuala de parcare dela 120 lei la 180 lei, o crestere nejustificata de 50% a pretuli si a decalat ora de eliberare de la ora 15 si jumate la ora 17, urmarind in felul acesta niste interese meschine. Adica eu platitor de parcare pe acel loc trebuie sa ma plimb o ora si jumatate prin oras, pana mi se elibereaza locul, sau sa-mi gasesc loc de parcare cu plate. E o totala imbecilitate din partea lor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS