Actualitate

Parcul Industrial, centrul planului de acţiune pentru dezvoltarea pieţei muncii în Bistriţa

Consiliul Local Bistriţa dezbate joi un proiect privind aprobarea Planului local de acţiune pentru dezvoltarea pieţei muncii, în vederea sprijinirii acţiunilor din Parcul Industrial Bistriţa Sud, realizat în cadrul proiectului „ESIMeC” finanţat prin programul URBACT II.

Participarea municipiului Bistrita ca partener în cadrul proiectului ESIMeC a fost aprobată prin hotărâre de CL în 2010. Municipiul Bistriţa este partener în cadrul proiectului alături de Albacete – Spania, Besançon – Franţa, Cherbourg – Franţa, Debrecen – Ungaria, Gavle – Suedia, Sabadell – Spania, liderul de proiect fiind Basingstoke and Deane Borough Council – Anglia. Valoarea totală a proiectului pentru Bistriţa: 54.332 euro.

Planul de acţiune locală pentru Bistriţa prezintă o strategie de dezvoltare a pieţei muncii, în vederea sprijinirii acţiunilor de populare a Parcului Industrial Bistriţa Sud. Se au în vedere specificul local, situaţia economică actuală la nivel european, naţional şi local, precum şi situaţia existentă pe piaţa muncii.

”Dezvoltarea zonei într-un parc industrial reprezintă o foarte bună opţiune, deoarece acest lucru va îmbunătăţi profilul economic, de mediu şi de sănătate al Bistriţei, prin comutarea activităţilor industriale din oraş în afara acestuia şi scăderea numărului şomerilor prin angajarea acestora în noile unităţi economice”, se arată în plan.

Pentru implementarea planului de acţiune nu este estimată o anumită valoare, dar există posibilitatea accesării de fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programelor Operaţionale din următorul exerciţiu financiar, 2014-2020.

Planul local de acţiune pune accentul pe dezvoltarea viitoare a Parcului Industrial Bistriţa Sud. Această investiţie majoră, care va crea în jur de 2.000 de locuri de muncă, se doreşte a fi cel mai important motor al creşterii economice în Bistriţa în următorii ani.

În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local Bistriţa a aprobat înfiinţarea societăţii comerciale cu răspundere limitată SC “Business Park  Bistriţa Sud” SRL care va avea ca obiect de activitate administrarea Parcului Industrial Bistriţa Sud. În noiembrie, Radu Stroe, atunci ministru delegat pentru administraţie, a semnat Ordinul de Ministru privind acordarea titlului Parc Industrial pentru SC ”Business Park Bistriţa Sud” SRL.

Valoarea totală a proiectului Parc Industrial este de 35.170.442,56 lei. Suprafaţa de teren propusă pentru realizarea Parcului Industrial este de 298.608,95 mp. Amplasamentul se află în partea sudică a municipiului, pe partea de est a râului Bistriţa, învecinându-se cu pepiniera Direcţiei Silvice Bistriţa, drumul de acces din localitatea Sărata, râul Bistriţa şi păşunea Crainimăt.

1 comentariu

  • CA LA NOI… LA NIMENI…!
    AM DESFINTAT PARCUL INDUSTRIAL EXISTENT PRIN IMPLEMENTARI DE CARTIERE DE LOCUIT ( DEMOLARI : CPL ; IACM; F-CA DE BERE ETC…, IAR IN CURAND SE VA DEMOLA : TERACOTA, TERAPLASTUL…..) CA SA CONSTRUIM ALTA ZONA …..INDUSTRIALA….
    OMUL CAND NU ARE CE FACE……ISI STRICA….CASA !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.