Social

Părinți din Șanț, revoltați de revenirea la cursuri a unui profesor condamnat pentru violență

Părinții elevilor din comuna Șanț sunt nemulțumiți de faptul că profesorul de sport Vasile M. care începând cu 2012 a agresat mai mulți elevi, fiind condamnat în instanță la 4 luni de închisoare cu suspendare, ar urma să se întoarcă la cursuri. Potrivit unor imagini postate pe Facebook, oamenii au anunțat că nu își vor mai lăsa copiii să meargă la școală.

”Dacă mai vine la școală, noi ne luăm copiii acasă”, a spus un bărbat.

https://www.facebook.com/100013157022773/videos/780737829041444/

”În România, legea recursului compensatoriu susținută de PSD în Parlament a eliberat recent peste 20 de mii de infractori care pun în pericol siguranța copiilor și a cetățenilor în fiecare zi. În plus, absurditățile sistemului și ale statului român permit ca așa ziși profesori, care după ce au agresat în repetate randuri, elevi cărora ar fi trebuit să le câștige admirația și simpatia nu frica, ura sau respingerea.

Îmi exprim revolta și solidaritatea deplină față de protestele părinților din Șanț împotriva pseudo-profesorului de sport Vasile M. care începând cu 2012 a agresat și violentat mai mulți elevi, acesta fiind condamnat în instanță la 4 luni de închisoare cu suspendare. Acum acest agresor s-a întors la Școala din Șanț unde este titular, dar din punct de vedere educațional, pedagogic și moral acest om cu un profil psihologic și comportamental deviant nu mai are ce căuta la catedră, el punând în pericol siguranta, integritatea fizică și psihologică a copiilor pe care trebuia să îi educe nu să îi trateze cu violență fizică și verbală. Este absolut uman și firesc ca părinții revoltați să protesteze pentru siguranța copiilor lor împotriva unui om cu o condamnare penală pentru purtare abuzivă!”, a transmis printr-un comunicat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Potrivit acesteia, în calitate de parlamentar, membru în Comisia de învățământ, va adresa o interpelare noului ministru al Educației și va supune atenției publice o modificare necesară a Legii 1/2011 și a statutului cadrului didactic, astfel încât la catedră să fie limitat ”accesul persoanelor cu probleme psihologice sau care au cazier”.

”Astfel de oameni nu mai au ce căuta la catedră, să modeleze si să formeze copii, fiind din start un pericol pentru aceștia. Este absolut urgent ca un examen psihologic și psihiatric să fie obligatorii la intrarea în sistemul de învățământ , iar apoi periodic, tocmai pentru a asigura calitatea resursei umane, absolut esentială în sistemul de Educație”, a mai spus Iurișniți.

Potrivit cotidianului ”Mesagerul de Bistrița-Năsăud”, în 12 decembrie a.c., profesorul are o nouă înfățișare la Judecătoria Năsăud, fiind cercetat de instanță pentru agresarea fizică a unei eleve în luna martie 2019, ca urmare a reclamației părinților fetiței.

5 comentarii

  • Din păcate, situația prezentată nu este singulară, astfel de acte de clemență au mai avut loc, iar profesori care nu aveau nimic cu profesia sau nu aveau un comportament adecvat au fost lăsați să predea în continuare, deși ieșirile lor nu ar fi trebuit să mai permită acest lucru. Cum ne putem aștepta ca elevii să fie bine formați, să ajungă niște persoane educate și să posede un anumit comportament, atâta timp cât astfel de profesori ajung să-i formeze. Atât acest ins, cât și alți profesori dubioși, despre care s-a scris suficient de mult în mass-media națională, trebuie înlăturați de îndată din sistemul educațional. Tolerarea unor astfel de profesori nu va face altceva decât să-i încurajeze pe alții, pentru a reacționa în situații similare exact la fel, știind că nu li se va întâmpla nimic. Dacă nu se vine cu sancțiuni drastice, lucrurile vor escalada. Mă întreb, ce i s-a întâmplat profesorului care spunea că ar trebui să li se permită venirea la oră cu pistolul? După câte știu, nimic. Și atunci?… Evident, sunt copii care generează probleme, dar profesorul trebuie să aibă mijloacele necesare (mijloace didactice) pentru a-l educa, fără recurgerea la cine știe ce metode, metode neadecvate secolului în care trăim. Foarte bine au făcut părinții elevilor cu pricina, astfel de lacune trebuie sancționate drastic, iar părinții sunt primii care trebuie să acționeze în momentul apariției unor astfel de enormități, doar este vorba de proprii copii.

  • Ce are legea recursului compensatoriu cu Maternik???? Exact ce are Iurisniti cu deputația!!! Adică nimic!!! Se bagă și ea în seamă!!!

  • Eu sunt perfect de acord ca toti cei din învățământ să fie supuși testelor psihologice,dar și primarii,parlamentarii și toti cei care lucrează in functii de conducere la stat.Procentul celor dilii e muuuuuult mai mare in parlament decât in invatamant.
    PĂREREA MEA!

  • Nea ion ; aici te incadrezi si tu. La un test de dili ca de cand traiesti la oras si ti-ai parasit vaca si galitele, cotcodacesti numai tampenii .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.