Actualitate

Parlamentarii PSD, despre desființarea pensiilor speciale

”Toate partidele din precedentele mandate, fără nicio excepție, au votat cel puțin câte un beneficiu special pentru o categorie socio-profesională. Niciun parlamentar nu era credibil să ceară eliminarea pensiilor speciale ale altora fără să elimine, prima dată, propriul beneficiu. Astăzi, am făcut asta și de acum trebuie continuat. Se poate chiar prin ordonanță de urgență dacă actualul executiv are această voință. Timp de un an nu a avut-o!”, a postat în social media deputatul PSD Daniel Suciu, după ce Parlamentul a eliminat pensiile speciale pentru deputați și senatori.

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Ivan a menționat: ”Dacă Rareș Bogdan sau dvs. cei de la guvernare nu puteți, uite că poate PSD: eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. De ce să fim mai speciali decât oamenii care ne-au votat? Ce merite deosebite avem noi față de orice român care a muncit și a contribuit la sistemul de pensii? O să spuneți că ăsta este populism, dar ceea ce ați făcut voi, cei de la guvernare, care ați anunțat că în 30 de zile eliminați pensiile speciale ce e? Încă ceva. Aici ar fi fost bun Rareș Bogdan să ne explice cum ”Atât s-a putut!”.

Senatorul PSD Ioan Deneș a reacționat pe Facebook: ”Anul trecut, pe 20 decembrie 2020, mi-am dat demisia din poziția de senator PSD de Bistrița-Năsăud la al doilea mandat, sub formă de protest contra acestor pensii pentru a nu o primi, dar iată că nu a durat mult și astăzi s-a înfăptuit anularea pensiilor speciale cu votul majorității, fără UDMR. Este doar începutul. Noi așteptăm ca mâine să se dea o ordonanță de urgență pentru eliminarea celorlalte pensii speciale de la celelalte categorii socio-profesionale. Acest demers nu ține de legislativ, ci de executiv, așa că așteptăm un rezultat. Cât despre această eliminare, dacă românii iau act de criza economică în care ne aflăm, era normal ca Parlamentul să ia act de aceste pensii, doar că trebuie să se rețină faptul că nu doar cele pentru parlamentari reprezintă o cheltuială, ci și celelalte din categoriile socio-profesionale de care trebuie să aibă grijă puterea executivă”.

5 comentarii

    • Ma bucur de toate inițiativele lor, deoarece sunt pt oameni si despre oameni. Cand iti pasa de Români se vede si faptele vorbesc de la sine.
      Felicitari psd BN.

  • O decizie foarte bună care se impunea a fi luată! Felicitări pentru reușită! Zică cine ce o vrea, dar asta e un progres! Sa speram ca guvernul va lua măsuri! Doamne ajută!

  • Grija mare sa nu lesinati de atata efort. Valabila este pt. absolut toate partidele care ati beneficiat pana acuma de avantajele scaunului de Parlamentar. Oprobiul public l-ati servit cu totii pt. aceasta poveste si pt. faptul ca nu s-a respectat Referendumul cu 300 Parlamentari poporul nu va iarta. Si este valabil absolut pt toti si toate partidele de data asta. Va trebui sa fiti tare harnicuti, cu ciocu mic si pusi pe fapte mari daca mai vreti mila publica si sa-i convingeti pe romani sa iasa la vot in 2024. Ati vazut ce prezenta catastrofala s-a inregistrat la Parlamentare 2020. Nu uitati ca pana peste 4 ani mai dispar 1-2 milioane din tara si se moare si de varsta asa ca e bai mare cu prezenta vie pe mai departe. De seriozitatea voastra depinde multe aspecte privind normalitatea si castigarea reincrederii in Institutii si politicieni.

  • Vestea proasta : Chiar daca legea va trece de Curtea Constitutionala ea nu are efect asupra fostilor si actualilor parlamentari. Ca doar nu era sa-si taie „craca” de sub picioare , la cat de iubitori de dreptate sunt… Vestea buna : Sunt sanse ca de data asta sa se aplice , dar numai pentru viitor . Totusi aceasta lege sub presiunea opiniei publice si eventual media (posturi Tv , ziare etc.) creaza premisele unor „revizii” pentru alte legi speciale care se aplica in cazul pensiilor speciale , ale concetatenilor nostri mai „speciali”. Vorbim aici de magistrati , aviatori , diplomati , fosti functionari ai Curtii de Conturi , grefieri si personal auxiliar din tribunale si judecatorii , in total de cca 8500 de „speciali”. Pe langa astia mai sunt cca
    170 000 de cetateni privilegiati constand in fosti militari , politisti si jandarmi care cica au pensii de serviciu. La restul de cca 5 000 000 de oameni normali se numesc pensii obtinute prin contributivitate . Acestea evident sunt mult mai mici decat la ceilalti. Asta e rasplata pentru contributie. C-asa-i in tenis… daca n-ai lovituri castigatoare !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS