”PDL va face tot ce este posibil pentru a bloca banul public, în sensul de a fi dirijat spre realizarea acestui obiectiv. Nu am luat nici un fel de atitudine până acum ştiind că acest obiectiv se doreşte a fi realizat prin proiecte europene, cu bani europeni. Nu cred că putem accepta ca atâtea sute de miliarde, o sumă uriaşă, să fie dirijate spre realizarea unui proiect totalmente neviabil, neoportun. Nu e oportună o pârtie de schi la Tihuţa, se dovedeşte că nu mai sunt rentabile în zonele montante consacrate şi cunoscute, cu atât mai mult nu poate fi viabilă în Bistriţa, unde vedem că zăpada e atât de puţină pe parcursul unui an. A te împrumuta cu 400 de miliarde lei vechi pentru nişte obiective neoportune comunităţii bistriţene, e o lipsă de realism totală. Vom încerca să găsim toate modalităţile pentru a trezi opinia publică şi să determinăm, e singura care mai poate bloca un asemenea proiect”, a spus Oltean într-o conferinţă de presă.
Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud a adăugat că o pârtie de schi la Bistriţa este un proiect ”nefezabil”. ”Dorim proiecte care să creeze posibilitatea de distracţie la nivelul municipiului, dar nu înainte de a se asfalta străzile oraşului, de a se introduce apă, canalizare, în toate zonele importante. Mulţi mi-au reproşat că îl laud pe Creţu. Eu sunt un om care a văzut şi partea bună a lucrurilor. Sunt împotriva acestui proiect cu pârtia de schi pentru că îl văd nerealist, nu putem accepta să cheltuim atât pe un proiect nefezabil în timp ce în Unirea sau Viişoara nu e apă, canalizare şi străzile nu sunt asfaltate. Vasile Moldovan a făcut cea mai amplă acţiune de asfaltare la vremea aceea, 35-36 de străzi asfaltate, aş vrea să mai trăim un astfel de moment. Important e să se facă ceva pentru comunitate”, a comentat Oltean.
Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Florin Urîte, a completat: ”Se vorbeşte de atâta timp de încălzire globală, sunt studii care arată efectele încălzirii globale pentru următorii zeci de ani. Toţi se plâng în Poiana Braşov, Predeal, intră în faliment pensiunile. În Austria pârtiile se restrâng, ei deja iau măsuri de realocare a pârtiilor la înălţimi mai mari, peste 2.000 de metri. Poţi să şi renunţi la credit, să te opreşti la timp”.
Adaugă comentariu