Cultură

Participanţi din Bosnia, Macedonia, Portugalia şi Kuweit la Tabăra Internaţională de Fotografie

Cea de-a XI-a ediţie a evenimentului care face parte din Programul Şcoala de la Bistriţa iniţiat de Societatea de Concerte începe vineri, 19 august.

Joi 18 august au sosit la Bistriţa participanţii la cea de-a XI ediţie a Taberei Internaţionale de Fotografie, ce face parte din Programul Şcoala de la Bistriţa iniţiat de Societatea de Concerte.

Şi în acest an, tabăra este coordonată de regizorul Francisc Mraz.

Participanţi: Amer Kapetanovic şi Imrana Kapetanovic  din Bosnia-Herţegovina, Ivan Blazev din Macedonia, Louis Rocha şi Tania Araujo din Portugalia, Natalia Sitcai din Kuweit, Alexandru Marinescu, Andrei Contiu, Alexandru Jugaru, Andreea Machidon, Cătălin Enache, Claudia Asanachescu, Cosmin Savu, Cristian Bassa, Cristina Irian, Dani Gherca, Francisc Mraz, Gyuri Ilinca, Iustinian Scarlatescu, Marius Encher, Mihai Marian, Oana Livadariu, Radu Angheloiu, Raul Tanislav, Tudor Stănică, toţi din România.

Invitaţii vor locui în perioada 18-29 august la Tihuţa şi Bistriţa şi vor imortaliza locuri şi oameni de pe întinsul judeţului, anunţă într-un comunicat preşedintele Fundaţiei Societatea de Concerte Bistriţa, Gavril Țărmure.

Ei sunt însoţiţi de o echipă de filmare formată din Andrei Marcu, Dana Marcu şi Alexandra Călinescu.

Vineri 19 august, începand cu ora 18.00, la Galeria Lina a Sinagogii se va vernisa o expoziţie ce cuprinde lucrări realizate în ediţiile anterioare ale taberei şi care au putut fi vizionate, de anul trecut şi până acum, în expoziţii la Sarajevo, Lisabona, Paris şi Bucureşti. Este motivul pentru care valoroasele lucrări se reunesc astăzi sub denumirea celor trei expoziţii „Darămite”, „Hello, Amer” şi Tabăra 2010”. Nu este lipsit de importanţă faptul că fotografii care expun sunt, parte din ei, absolvenţi ai „Şcolii de Poetică Fotografică Francisc Mraz”, ce se organizează la Bucureşti.

Tabăra fotografilor are în program şi o serie de dezbateri, conferinţe şi prezentări de specialitate.

Acţiunea face parte din Proiectul „Şcoala de la Bistrita”, susţinut nerambursabil de Primăria municipiului Bistriţa.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.