Cultură

Poftiţi în terasa din copac! La Malin, evident

Aţi visat când eraţi mici să aveţi propria căsuţă din copac în care să vă ascundeţi de cei mari? Visul poate deveni realitate chiar dacă aţi depăşit vârsta copilăriei şi totuşi vreţi să luaţi distanţă faţă de lumea dezlănţuită. Puteţi învăţa cum să vă construţi propria căsuţă chiar în acest sfârşit de săptămână.

Când ajungem la o anumită vârstă, ne place să refacem într-un fel sau altul situaţii sau lucruri din copilăria noastră. Ne întoarcem cu drag în locurile natale, ne plimbăm pe unde ne-am jucat odinioară sau putem, pur şi simplu, să ne reconstruim căsuţa din copac. Numai că nu e chiar atât de simplu pe cât ar părea la prima vedere, aşa încât e nevoie de nişte lecţii.

Le vor primi cei care s-au înscris să participe în programul „Uichenduri la ţară”, organiat la ferma ecologică din satul Malin. Ei vor învăţa de la Philipe Coupe, un belgian stabilit în Bistriţa-Năsăud, să construiască o terasă de circa 20 de metri pătraţi la o înălţime de cinci metri, fireşte în jurul unui trunchi de copac.

De câte ori vor simţi nevoia să se izoleze pentru meditaţie, pentru a citi o carte sau pur şi simplu pentru odihnă, vor avea unde merge. Căsuţa din copac e folosită, de cei mici, în special ca loc de ascunzătoare, în timp ce adulţii o pot utiliza aşadar pentru izolare.

Week-endul următor, tot la Malin, va fi un sfârşit de săptămână dedicat seminţelor tradiţionale. Oamenii vor învăţa să le culeagă, să le depoziteze şi să le folosească pentru pregătit mâncarea, leacuri pentru sănătate şi înfrumuseţare.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.