Actualitate

Partida Romilor Bistrița-Năsăud începe ediția a III-a a proiectului ”Încurajarea lecturii elevilor romi”

Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud pregătește ediția a III-a a campaniei ”Încurajarea lecturii elevilor romi”. Această acțiune se va desfășura în baza parteneriatului încheiat de Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrița-Năsăud, cu Inspectoratul Școlar Județean și Biblioteca Județeană.

Această nouă ediție va începe luni, 2 noiembrie, se va desfășura în școlile din: Năsăud, Budacu de Jos, Dumitrița, Cetate, Josenii Bârgăului, Rodna, Teaca, Lechința, Petru Rareș, Șieu Magheruș, și alte comune cu comunități mari de romi.

Proiectul care a ajuns la ediția a III-a se va derula după un program bine structurat și cu respectarea strictă a normelor sanitare impus de pandemia de Covid-19. Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud va pune la dispoziție bibliobuzul cu cărți și personalul necesar desfășurării acestei acțiuni.

”Ne vom deplasa în curtea fiecarei școli din comunele mai sus amintite și, în timpul pauzelor, elevii romi vor intra în bibliobuz și vor împrumuta cartea dorită în baza unei fișe personale, elevii urmând să poarte mască, să repecte distanțarea fizică și să își dezinfecteze mâinile. De asemenea, vom informa elevii romi și despre Campania “S.O.S – Copiii Romi”, privind locurile destinate elevilor romi în anul școlar 2021-2022 la licee și școli profesionale. Campania  “S.O.S – Copiii Romi” se desfășoară între lunile octombrie 2020 – ianuarie 2021, în această perioadă urmând să ajungem în fiecare școala și comunitate a romilor din județul nostru”, explică președintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș.

După ce elevii romi au împrumutat cărțile dorite, timp de o săptămână, diriginții claselor sau profesorii de limba și literatura română vor alege 3 elevi cu cele mai bune 3 eseuri (povestiri scrise), care vor fi premiați cu rechizite școlare și dulciuri. Premierea va avea loc  într-un spațiu public aerisit și spațios, cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie.

”În cadrul întâlnirilor cu elevii romi vom pune accent pe importanța lecturii și a actului educațional. Prin această acțiune dorim să diminuăm rata absenteismului școlar și totodată a abandonului școlar. Educația este calea spre succes!”, spune Emil Neia Lăcătuș.

1 comentariu

  • super initiative. In sfarsit o ideee buna de imbunatatit educatia acestora si implicit de a ajunge la niste standard mai ridicate. Ma bucur ca s-a renuntat la campanii de ajutoare sub diferite forme.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS