Recomandări Social

Partida Romilor Pro Europa BN: Campania ”Vrem respect”

”Partida Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud intră într-un amplu proces de reorganizare. Peste 120 de copii din comuna Petru Rareș vor primi pachete cu dulciuri”, informează organizația printr-un comunicat de presă.

”Campania VREM RESPECT începe în județul Bistrița-Năsăud concomitent cu un amplu și serios proces de reorganizare a sucursalei județene.

Procesul este supervizat de prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro Europa, Cătălin Manea.

După cum v-am informat, campania VREM RESPECT, inițiată de președintele Nicolae Păun, va începe în comuna Petru Rareș, vineri, 13 septembrie 2019.

Potrivit președintelui Emil Neia Lăcătuș, vineri, în comuna Petru Rareș, urmează să fie identificate principalele probleme şi nevoi ale populaţiei de etnie romă din această comună, fiind vizate toate domenile: sănătate, învățământ-educație, social și cultură.

Tot vineri, 13 septembrie, urmează să fie completată o Fișă a Localității, document care va certifica existența unei sucursale puternice in comuna Petru Rareș prin înscrierea de noi membri și înmânarea de carnete care le vor atesta calitatea de membru al Partidei Romilor Pro Europa.

Campania va continua sâmbătă, 14 septembrie, cu o ședință de informare a romilor din zonă cu privire la drepturile și obligațiile care le au față de societate, dar și explicații în ceea ce privește obținerea de acte de identitate sau de proprietate asupra unor terenuri sau case. Imediat după întâlnirea, de la ora 15.00, în curtea Școlii Gimnaziale din cartierul Valea Poieni din comuna Petru Rares, va avea loc un spectacol interactiv susținut de prezența lui ARLECHINO, clovni, fetița Minie, face painting, numere de magie dar și karaoke pentru toți copiii si elevii romi. După spectacol, președintele si consilierul judetean, Emil Neia Lăcătuș și alți lideri ai Partidei vor oferi pachete cu dulciuri la peste 120 de copii.

Pentru ziua de duminică, 15 septembrie, liderii romi au programată o adunare generală la care sunt așteptate să participe in jur de 80-90 de persoane din cadrul etniei rome, dar și primarul Vasile Cocos, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, directorul școlii din localitate, urmând să fie analizate toate problemele romilor. De asemenea, analiza va fi urmată de reconfirmarea sau alegerea noii structuri de conducere a sucursalei Partidei Romilor din comuna Petru Rareș.

Campania VREM RESPECT continuă până la finele lunii noiembrie, caravana urmând să ajungă în toate cele 15 comune unde avem populație mare de romi. Astfel, tot în luna septembrie, vom ajunge în comuna Teaca dar și în orașul Năsăud, locație unde pregătim o mare Adunare Generală unde va fi prezent și prim-vicepreședintele Cătălin Manea”, a concluzionat președintele Emil Neia Lăcătuș.

Important de știut: Obiectivul PRPE Bistrița-Năsăud este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din 2020. Partida Romilor va depune listelele pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunitati mari de romi. Uniți putem reuși să avem reprezentare în toate consiliile comunale, consiliul municipal și consiliul județean”.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.