Actualitate

Partida Romilor Bistrița-Năsăud vrea consilieri locali în două orașe și 15 comune

Președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș, s-a întâlnit cu liderii romi din marile comunități din județ pentru a definitiva listele cu viitorii consilieri locali. Discuțiile s-au purtat în cadrul unei ședințe de Consiliu Director, acolo unde, președintele Emil Neia Lăcătuș a prezentat situația organizației județene: ”Partida Romilor Pro Europa va participa la alegerile locale pe liste proprii doar în comunele și orașele unde romii reprezintă o comunitate numeroasă și bine definită”.

Pentru județul Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș a spus că liste separate pentru Consiliul Local vor fi depuse în următoarele localități: orașele Beclean și Năsăud, dar și în comunele: Rodna, Teaca, Lechința, Budești, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Reteag, Nimigea, Șieu Măgheruș, Milaș, Silivașu de Câmpie, Ciceu Mihăiești.

”E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau șase nume, personalități rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu știm dacă vom avea și candidați la funcția de primar, dar este un lucru puțin probabil. Listele vor ajunge la președintele Nicolae Păun și la prim-vicepreședintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, a menționat Emil Neia Lăcătuș.

În ceea ce privește Consiliul Local Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș a precizat că nu există luate decizii definitive, dar propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la Primăria Bistrița sau președinția Consiliului Județean. Și în acest caz, decizia aparține președintelui Nicolae Păun și prim-vicepreședintelui Cătălin Manea, care este responsabil de zona N-V și centru, se arată într-un comunicat al Partidei Romilor.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.