Actualitate

Partidul Verde: Primăria Bistrița dă ”micro-țepe”. E cam mare ”tunul”

Consiliul Local Bistrița a aprobat săptămâna trecută Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Amenajare piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – etapa I”, pentru care Primăria intenționează să acceseze bani europeni. Valoarea totală a investiției este estimată la 15,8 milioane lei. Aici mai multe detalii despre proiect.

Partidul Verde a reacționat pe Facebook:

”Bistrița pe bicicletă? Spre mirarea bistrițenilor, Primăria vine cu un studiu de fezabilitate ”reînnoit” prin care se reia tema pistelor de biciclete. De ce acum? Explicația ne-o dă primarul: ”Guvernul tehnocrat a scos de la finanțările nerambursabile o serie de teme de proiect” și doar câteva au mai rămas eligibile printre care și pistele de biciclete. ”Nașpa” rău pentru conducerea Primăriei să nu mai aibă de ales! Dar nu contează. Primăria găsește o modalitate de a sifona bani publici și din acest proiect inventând ”stâlpișorii”. Ce sunt stâlpișorii? Stâlpișorii sunt ”micro-țepe” pe care primăria Bistrița le dă în buzunarul contribuabilului. Stâlpișorii sunt simbolul sifonării banilor publici spre firmele de partid. La un preț de 175.000 euro/km de pista de biciclete, stâlpișorii reprezintă jumătate din costul acestor piste.

Desigur că Primăria încearcă să ne convingă că stâlpișorii adoptați prin soluția tehnică a proiectului sunt un element esențial în protecția biciclistului, participant la trafic, că fără aceștia ar fi iadul pe șoselele Bistriței. Argumentația că la noi trebuie să existe ”stâlpișori” pentru că la noi nu există cultul respectului față de participanții la trafic este de-a dreptul hilară. Mai mult, vin cu argumentația că aceștia sunt ”bani europeni”, adică căzuți din cer (probabil de la extratereștrii) și că nu trebuie să ne facem griji privind costul ridicat al proiectului.

Trebuie să reamintim Primăriei că ”banii europeni” sunt bani din buzunarele noastre și că trebuie cheltuiți cu chibzuință. Dacă alte primării reușesc să facă piste de biciclete la costuri de 75.000 – 100.000 euro/km (și acele primării nu sunt ”ușă de biserică”) atunci e clar că ”tunul” primăriei Bistrița e cam mare. La fel va fi și gaura din buzunarele contribuabilului. Altfel, inițiativa e lăudabilă”.

3 comentarii

 • partidul asta mic ne omoara cu zile ..
  voi v-ati opus revitalizarii parcului central astazi plin de viata si animat
  o solutie concreta fara stalpisori aveti sau e doar un part sa-l auzim si noi?
  dracu’ s-o ia de vorba lunga si de circotasi „vezi ca e teapa!”
  pai daca e teapa fa sa nu fie teapa sau e peste puterile voastre?
  sau veniti dupa „noi v-am prevenit! noi stiam ca e teapa!”

 • Ma … pe pistele lor si pe absolut tot ! Săracii baietii de la fc bistrita au tras un an întreg , au îndeplinit toate obiectivele , câștigarea campionatului , câștigarea cupei si promovarea in liga 3 ca sa ce ? Sa si bată joc de ei ?

 • Io cred că partidul ăl mare ne omoară cu zile , nu altcineva. O dată cu pistele vor apărea cu siguranță și câteva căsuțe minunate cu etaj și piscină , ba chiar și o bumbă sau merț că na, dă-o’n …… de bicicletă!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.