Actualitate

Pasarele pietonale la podul de pe Calea Moldovei, în Unirea

Au fost montate pasarele pietonale la podul de pe Calea Moldovei peste Valea Rusului, în amonte și aval, în cadrul lucrărilor de lărgire a podului aflat la intrarea în cartierul bistrițean Unirea.

”Aceste structuri metalice, cu un design deosebit, sunt o nouă reușită a firmei bistrițene Îndemânarea Prodcom, o soluție ingenioasă pentru asigurarea mobilității pietonilor și cicliștilor pe traseul Liniei Verzi, urmând să fie efectuată și o delimitare în acest sens. Mai este necesară executarea unor lucrări la albia pârâului, concomitent cu realizarea rampelor de acces”, spune primarul Ioan Turc.

Luna trecută, printr-un proiect derulat de Direcția de Infrastructură și Servicii din cadrul Primăriei Bistrița, au început lucrările de lărgire cu o punte pietonală a podului peste cursul de apă Valea Rusului, aproape de intrarea în cartierul Unirea. Lucrările prevăd montarea a două structuri metalice tip grindă cu zăbrele, cu o lungime de câte 12 metri, lățime de 2,90 metri și înălțime de 1,35 metri, fiind fluidizată, astfel, circulația pietonilor și bicicliștilor, ce va fi delimitată prin marcaj și separatoare. Valoarea investiției este de 730.000 lei fără TVA. Executantul este Îndemânarea Prodcom, care a realizat și noua punte pietonală de pe str. Tudor Vladimirescu – Ghinzii.


13 comentarii

  • Îi mai iau și eu apărarea turcului din când în când, atunci când se exagerează unele lucruri … dar,
   chestiile ălea două … cică „pasarele” … sunt jenibile, din toate punctele de vedere: construcție, culoare, preț.
   Tov. primar, nu e în regulă să plătești pe două „structuri metalice” cât plătești pt o casă, dotată cu de toate, care ocupă aceeași suprafață! Iar dacă tot plătești atât, nu-l lași să-și facă reclamă gratuit pt următorii 20-30 sau poate chiar 100 ani (deși nu cred să reziste nici 2 ani fără „îmbunătățiri”).
   Să nu mai vorbim de întăritoarele care ar fi trebuit să se afle sub calea de rulare, iar tabla aia subțire va fi ondulată în mai puțin de 6 luni, plus că nu se va „lega” cu betonul sau asfaltul pistelor/trotuarelor fiind capcană în scurt timp.

   23
   3
  • LA IARNA, CA SA PUTEM CIRCULA CINE VA DA GAURI IN TABLA PENTRU VENTILATIE SA NU SE FORMEZE STRATUL DE GHEATA ?
   sau aveti sare pentru a rugini?
   Majoritatea pasajelor metalice peste vai se fac TIP GRATAR pentru ventilatie /impiedicarea inghetului !

   11
 • NU E NORMAL SA RAMANA SCRIS NUMELE FIRMEI PE POD!!!!
  Vreau sa apara si numele contribuabilor care au platit impozite pentru plata facturilor catre constructor!

  55
  5
  • Constructorul nu a fost in stare sa afiseze un panou de identificare a lucrarii (parca se da amenda pentru lipsa panoului ) dar isi imprima numele in tabla!

   34
   1
 • Inca nu am fost la fata locului dar din poze albastrul constructiei nu cadreaza cu împrejurimile!

  26
  • ..pentru asta trebuie sa astepti cam 2 ore sa treaca o masina vopsita….identic!!!!

   11
 • Nu ştiți nimic culoarea se asortează perfec cu țeava de apă de lângă fiindcă cu tăblăria galbenă a podului în nici-un caz ha, ha. Păzea Caracal şi Bârlad că Bistrița tea întrecut demult !

  25
  1
 • Poliția rutieră nu are nimic de zis privind vizibilitatea pentru cei care vor să intre pe DN17 din strazile laterale?

  16
 • Alegeti in puii mei culori calde… aceeasi mizerie ati alea si pentru podul pietonal de la spitalul tbc. Sunteti de circ. O fi fost la oferta culoarea asta?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS