Social

Paștele în străinătate, mai ieftin ca în țară. Destinația preferată a bistrițenilor

Minivacanța de Paște de șase zile i-a determinat pe mulți bistrițeni să își rezerve sejururi în țară sau străinătate. Dacă în România sunt preferate unitățile de cazare cu piscine sau SPA, în străinătate sunt alese destinații calde, unde se pot face și excursii, a declarat Dorel Codreanu de la Agenția Radian Comtur.

A mai rămas o lună până la Paștele ortodox, dar minivacanța va începe practic miercuri, 1 mai, de Ziua Muncii. A doua zi este liberă, conform deciziei Guvernului, după care vine ziua de 3 mai, la fel, liberă, fiindcă e Vinerea Mare, urmată de weekendul de Paște care cade duminică, 5 mai. Mai este liberă și a doua zi de Paște, 6 mai, aproape o săptămână în care mulți și-au făcut planuri să plece în vacanță, mult mai mulți ca în alți ani.

”Este un interes destul de mare pentru Paște anul acesta. În țară, oamenii aleg hoteluri cu SPA, cu piscine, iar în străinătate se îndreaptă spre destinații calde cum sunt Egiptul, Tunisia, Cipru sau Grecia”, a spus Dorel Codreanu de la Agenția Radian Comtur Bistrița.

Pentru patru nopți de cazare, masă și SPA în hoteluri din țară, o persoană trebuie să plătească 400 de euro, în timp ce în străinătate, mai precis în Egipt, pentru 7 nopți de cazare, două persoane plătesc de la 900 de euro/sejur în hotel de 4 stele și 1100 de euro/sejur pentru hotel 5 stele all inclusive cu tot cu biletele de avion. Pentru străinătate, prețurile sunt mai scumpe cu circa 10% din cauza faptului că s-a scumpit transportul, mai precis zborurile de tip charter.

”Dacă turistul își face rezervare printr-o agenție, primește tot pachetul: rezervare, transport, transfer de la aeroport, servicii de masă, tot. Egiptul este o destinație mai ieftină și este caldă, de aceea este preferată de oameni. Se poate face baie, hotelurile au și piscine, iar pentru turiștii români hotelierii au pregătite surprize pentru sărbătorile pascale. Se zboară din Cluj, durează cam 2,5 – 3 ore maxim. Toate zonele de conflict sunt evitate. Nu se zboară deasupra Israelului, este o rută alternativă. Oamenii pot să fie liniștiți din acest punct de vedere”, a mai spus Dorel Codreanu.

Tot în topul preferințelor este Cipru, însă spre această destinație se zboară direct din Cluj cu avioane de linie. Nu se asigură nici transferul de la aeroport. Pentru 4 nopți de cazare cu mic dejun oamenii plătesc între 800 și 900 de euro/pachet.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS