Social

”Patrula Eco” la Colibița: ”Pentru promovarea stațiunii e nevoie de igienizare”

(FOTO) Voluntarii Asociației Creative Ideas of Youth People to Society din Bistrița au igienizat aproximativ 15 km din Cheile Bistriței Ardelene, începând din Pasul Șoimu până la coada lacului Colibița.

Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Bistrița Bârgăului și Ocolul Silvic Bistrița Bârgăului.

Tinerii intitulați ”Patrula Eco” au strâns în jur de 100 de saci de gunoi.

La acțiune s-au alăturat primarul, viceprimarul și o parte din consilierii locali din Bistrița Bârgăului, dar și angajații Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului.

Tinerii consideră că ”pentru promovarea stațiunii Colibița este nevoie în primul rând de o igienizare”.

Aici mai multe fotografii.

8 comentarii

 • Da, este nevoie şi de igienizare, dar în primul rând de organizare, mai ales de cea a infrastructurii, adică de asigurarea tuturor condiţiilor necesare unei petreceri civilizate a timpului petrecut în „staţiune”, căi de acces, de promenadă, de sport, etc., într-un cuvânt de toate condiţiile necesare omului din zilele noastre, care doreşte să-şi petreacă în mod plăcut, fără nervi, timpul pe care şi-l poate permite (şi din punct de vedere financiar) să-l petreacă, poate odată în an, sau ori de câte ori simte nevoia odihnei, refacerii energiei organismului, întrebuinţat în timpul zilelor de muncă, atunci când asigură posibilităţile materiale pentru sine şi familia sa. Abia când am realizat întregul necesar desfăşurării unei astfel de activităţi, ţinând cont de nevoile omului zilelor noastre (inclusiv modalităţilor contemporane de comunicare), putem „visa” la veniturile oferite de acest mijloc de obţinere a profitului, deoarece numai astfel putem să-i atragem pe turişti (şi nu numai) în liniştea locurilor superbe, în cel mai bogat în ozon al ţării noastre, al unui colţ de „Elveţie) a Europei de est. Aşa trebuie desfăşurată o activitate, pe care o vrem
  aducătoare de beneficii, negândindu-ne numai la profit, ci la o activitate productivă, care să existe o vreme îndelungată, să nu dea faliment înainte de a începe. Abia când am realizat condiţiile adaptate condiţiilor actuale şi viitoare ale unei astfel de activităţi, ţinând cont şi de localnici, de nevoile acestora, putem să facem reclamă, să ne lăudăm cu ce ne-a oferit Dumnezeu, şi la care am intervenit cu înţelepciune, fără să dăunăm „colţului de rai” cu care ne-a binecuvântat Creatorul universului.

 • La finalul acțiunii participanții au fost serviți cu o masă caldă și câte o cafea, o parte la Tinu Hangan , iar alta la Coruțiu.
  Felicitări pentru implicarea acestor patroni, care dovedesc că spiritul civic nu i-a părăsit.
  Un exemplu de luat și de alții.

  • Poate nu toata lumea stie cine sunt aceste 2 nume (Hangan si Corutiu). Imi permit sa corectez putin comentariul de mai sus. Sper sa nu se supere nimeni.
   Masa s-a servit la Restaurant Arinis Colibita si la Complex Fishermann Colibita.

 • Bravo , felicitari ! Multumire si recunostinta tinerilor si intregii echipe”Patrula Eco” !

  DAR ! Pana cand trebuie sa stranga altcineva dupa nesimtiti si iresponsabili ?!?!?!
  Cand ne vom civiliza ?! Pretentii sunt, dar bun simt …nu exista !

 • Felicitari! Nu am cuvinte de multumire pentru acesti oameni… Sanatate va doresc!
  Si doresc sa auda toata lumea si sa stie trage concluzia> NU MAI ARUNCATI GUNOIUL PE JOS OAMENI BUNI!!

 • Cred că „va aştepta mult şi bine”. Oricum, m-am obişnuit cu ideea că nimeni nu ia în seamă comentariile făcute pe marginea temei pusă în discuţie în diferite articole de presă, nici cei cărora le dai o rezolvare la problemele cu care se confruntă, cu atât mai mult cei criticaţi. Ar trebui scris sub „Lasă un comentariu, Oricum nu le bagă nimeni în seamă. De prea multă vreme m-am „trezit”, ca să nu mă fi „deşteptat” !!!!

 • 100 de saci de gunoi stransi si altii aseamana colibita cu elvetia…. Sacii astia nu-i strangi de la toate lacurile din Elvetia. Romanul e tot roman…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.