Curat ghinion pentru PER Bistriţa-Năsăud, partid care nu a reuşit să stea pe propriile picioare decât atunci când l-a avut pe Botiş consilier. Apoi, a devenit o simplă propteală pentru alţii, ba pentru PSD (când a candidat Geoană la preşedinţie), ba pentru PDL (în timpul ministeriatului lui Botiş, euroactiv ce-i drept, fiind linişte totală la PER. Prietenii ştiu de ce!). Rămaşi fără copac de susţinere, ecologiştii se văd obligaţi să îşi caute alt arbore a cărui creangă să fie ei. Şi pe cine credeţi că au găsit? Taman Partidul Poporului-Dan Diaconescu! Inteligentă alegere, ce să mai zicem? Cum altfel ne-am putea explica prezenţa liderului organizaţiei municipale a PER, Marius Bălan, la întâlnirea cu Dan Diaconescu şi schimbul de calendare electorale cu acesta? Poate că ne înşelăm şi adevăratul motiv al prezenţei lui Marius Bălan la Casa de Cultură la întrevederea cu Dan Diaconescu a fost găsirea Elodiei, însă, pentru o astfel de descoperire ar merita înfiinţat un alt post de televiziune. Dan Diaconescu ştie de ce.
Dincolo de derizoriul situaţiei, în opinia mea, partidele de garsonieră, cum este PER, ar trebui să se transforme în ONG-uri. E limpede că nu se pricep să facă politică la scară macro şi nici nu sunt capabile să atragă de partea lor alţi iubitori ai naturii (har Domnului că sunt destui). De fiecare dată, la alegeri, încearcă să se lipească de cineva şi să obţină nimicuri compromiţând, în acelaşi timp, ideea de ecologism şi toate eforturile făcute pentru diverse cauze. Nu ştiu cum de îşi găseşte cele mai nepotrivite putregaiuri de care să altoiască o biată crenguţă.
Cristiana Sabău
Nici intr-un caz nu ne tinem activitatea intr-o garsoniera cu usa inchisa, desi pana la urma o preferam si pe aceasta decat sa calcam prin palate aflate in atentia DNA-ului. In nici un caz o ramurea nu poate renaste dintr-un ciot putred asa cum afirmati dumneavoastra. A primi pe cineva cu statut de invitat cum a fost cazul lui Dan Diaconescu la Bistrita nu este altceva decat o atitudine de bun simt si nu de a gasi vreun refugiu sau vreo alianta politica.
Nici nu ne asteaptam altceva de la propagandista de serviciu a lui Ioan Oltean. Intotdeauna PER a participat singur la alegeri. Nu am cautat niciodata tovarasia PDL-ului si nu am avut niciodata contacte cu domniile lor. Puteati sa intrebati daca ati fi fost intr-adevar un jurnalist onest pe la conferintele de presa ale domnului Ioan Oltean pe ce se bazeaza dumnealui atunci cand vorbeste despre posibilitatea unor aliante locale. Am considerat ca asocierea nefericita a numelui partidului nostru cu un partid care cauta acum cu disperare scara de incendiu a fost facuta in contextul in care ar fi fost cautati de PNTCD.Si atunci ,la gramada, am fost pomeniti si noi. Am aflat recent ca nici ei nu cerusera nimic si nici nu fusesera contactati. Acum e clar ca am fost folositi ca si masina de spalat rufe de unica folosinta de domnul Ioan Oltean care a folosit in acest scop serviciile celor pe care ii plateste. Acesti propagandisti ai presedintelui Traian Basescu si a lui Ioan Oltean incearca sa promoveze idea ca asemeni lor si celor deja asociati cu stapanii lor toata lumea e de vanzare si atunci, de ce nu, o asemenea minciuna poate fi mestecata si scuipata oricand pe piata ca trufanda politica. Felicitari pentru treaba buna pe care o faceti si va dorim sa obtineti, in continuare, tot ce vi s-a promis sau v-ati propus. Lasati-ne pe noi sa ne ocupam in continuare de nimicuri. Cineva trebuie sa se ocupe si de ele ca „sa traiti bine”. Sanatate !
Nu sunt un critic muzical, nici macar specialist in alamuri, dar nu pot sa nu observ diferenta dintre o trompeta si un trombon. Trompeta scoate sunete cu ajutorul unor butoane si pistoane; trombonul, are in schimb o culisa telescopica prin care aerul suflat capata vibratii grave sau mai putin grave.
Ceea ce imi era greu sa cred este ca exista instrumentisti care pot sa obtina sunete de trombon din butoanele unei trompete.
Stimata autoarea a acestor randuri , caci de articol nu poate fi vorba si nici de jurnalism :
In primul rand folosirea persoanei a III-a singular , in cazul intrebarilor pe care incercati sa le adresati cititorilor , citez : “Cum altfel ne-am putea explica prezenţa liderului organizaţiei municipale a PER, Marius Bălan, la întâlnirea cu Dan Diaconescu şi schimbul de calendare electorale cu acesta? Poate că ne înşelăm şi adevăratul motiv al prezenţei lui Marius Bălan la Casa de Cultură la întrevederea cu Dan Diaconescu …” ; vine facuta atunci cand , dumneavoastra reprezentati mai multe persoane sau un grup de interese . Dumneavoastra sunteti mai multi ? Pe cine reprezentati ? Si cu ce scop aceste randulete de principiant ? Randulete fara substanta care , nu impresioneaza pe nimeni . Pe cititori ? Nici intr-un caz pe ei , pentru ca ati vazut ce v-au raspuns cititorii .
Derizoriul l-ati creat chiar dumneavoastra cu aceasta tentativa de jurnalism monosilabic cu norma redusa . Succes !
Scuze , din cauza vitezei , era vorba de persoana a III-a plural .