Politică Social

PDL umple colegiile opoziţiei cu portretele ”chiulangiilor aleşi”!

”Ei fac grevă de lux pe banii tăi! El este unul dintre chiulangii!”, este sloganul care apare pe afişele tipărite de PDL, cu imaginile deputaţilor Emil Radu Moldovan (PSD), Ioan Țintean (PNL) şi a senatorului Dănuţ Prunea (PSD), acuzaţi că, în loc să muncească, sunt în grevă parlamentară. ”PDL va distribui materialele în tot judeţul, poate aşa se vor întoarce la lucru” - Ioan Oltean.

”PDL a decis să declanşeze o acţiune de informare corectă a opiniei publice legat de greva parlamentară a opoziţiei. Vom distribui materiale în teritoriu şi mai ales în colegiile respective, pentru ca oamenii să afle că cei pe care i-au votat sunt chiulangii. În loc să vină la serviciu, ei chiulesc de la serviciu, statul român suportând în fiecare lună 1,4 milioane de euro pentru acest chiul. Şi la nivelul judeţului nostru avem chiulangii. O să distribuim materialele în tot judeţul, în colegiile din care fac parte, ca poporul să afle că aceştia sunt chiulangii aleşi. N-a mai auzit nimeni de chiulangii aleşi! Chiulangii plătiţi! E un fenomen politic pe care noi îl condamnăm şi mi se pare firesc ca lumea să ştie că există parlamentari chiulangii, ceea ce mi se pare inadmisibil. Să ştie oamenii că persoanele pe care le-au investit în Parlament sunt la chiul. Nu numai cei din Bistriţa-Năsăud chiulesc, se chiuleşte în toată ţara. Poate aşa se vor întoarce la lucru, sperăm ca această acţiune să-i mobilizeze şi să revină în Parlament. E inadmisibil să se folosească un asemenea protest atipic, sunt împotriva acestei forme de luptă”, a declarat secretarul general al PDL, Ioan Oltean, adăugând că au fost comandate ”suficiente” flyere, ”din banii partidului, nu ai poporului”.

Întrebat dacă în privinţa caricaturilor s-au inspirat de la protestatari, Oltean a spus: „Poporul acesta este plin de inspitaţie”.

Secretarul general al PDL a acuzat presa şi opinia publică în general că folosesc unităţi de măsură diferite când fac referire la partidul său. „Vă mai spun un lucru, tot ca să vedeţi că folosiţi unităţi de măsură diferite, dumneavoastră, opinia publică în general. Când în toate cutiile poştale au apărut flyere că deputatul Ioan Oltean, deputatul Ioan Botiş şi senatorul Ioan Sbîrciu au diminuat salariile, aţi considerat că e o acţiune corectă. Sigur, au fost informaţi cetăţenii cine a făcut acest lucru. Sigur, asta e viaţa. Acum, că noi informăm cetăţeanul că ei chiulesc, găsiţi că e o metodă neatractivă”, a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a afirmat că nu este o stare de confort pentru putere de a lucra în Parlament în absenţa opoziţiei. ”Nu că n-am putea lucre, putem să ne mobilizăm şi să asigurăm cvorum. Rolul parlamentarului este acela de a fi prezent în parlament, la locul de muncă. Opoziţia are un alt punct de vedere, au tot încercat să-şi justifice această atiutudine nemaiîntâlnită. Nu ştiu să mai existe asemenea forme de protest în lumea democrată. Au încercat să impună tot felul de condiţii pentru a se întoarce, un fel de şantaj la adresa puterii: venim la lucru dacă Guvernul se angajează că nu mai adoptă Ordonanţe de Urgenţă, dacă o schimbaţi pe Roberta Anastase, dacă, dacă. PDL respinge categoric acest şantaj al opoziţiei şi cere să dea dovadă de responsabilitate şi să vină la lucru, pentru că de aceea este plătită opoziţia parlamentară”, a spus deputatul PDL.

Ioan Oltean a subliniat că ”niciun deputat sau senator nu a renunţat măcar la un leu în această perioadă, toţi vin şi semnează prezenţa, ca să fie beneficiarii inclusiv a diurnei de şedinţă, sau de deplasare. Dar în acest timp, sunt în grevă”.

„Am verificat joi. Toţi parlamentarii şi-au ridicat sumele forfetare, 7000 de lei, 8000 de lei, 9000 de lei. Le-au ridicat. Toţi parlamentarii şi-au luat salariile, iar săptămâna viitoare îşi vor lua diurnele. Toţi stau la Marriott sau la Hotel Bucureşti, bine merci. Şi cei ai puterii, e adevărat, dar ei măcar vin la serviciu, Toţi călătoresc cu avioane pe banii statului. Toţi parlamentarii opoziţiei aflaţi în grevă îşi folosesc maşinuţele. Nu vezi pe unul cu bicicleta sau renunţând la salariu, ori mie mi se pare de bun simţ ca fiind beneficiarii acestor facilităţi să vină la serviciu”, a  spus Oltean.

Întrebat de ce nu ia măsuri conducerea Camerei Deputaţilor şi să sisteze plăţile către parlamentarii absenţi, Oltean a spus că s-ar putea lua măsuri, dar numai în privinţa indemnizaţiilor de şedinţă şi a diurnelor de deplasare.

„Conducerea Camerei poate decide în privinţa indemnizaţiei de şedinţă sau diurna de deplasare, restul fiind reglementate de Statutul parlamentarului şi nu putem lua măsuri decât dacă am modifica aceste acte normative. Noi nu credem că trebuie să ajungem până acolo. Mi se pare deplasat să recurgem la astfel de atitudini. Sunt totuşi colegii noştri. Noi facem apel la calea amiabilă”, a declarat Oltean.

El a spus că, în situaţia în care greva parlamentară a opoziţiei nu va înceta, puterea va trebui să caute alte soluţii.

„Dacă această formă atipică de luptă proletară va continua va trebui să identificăm un set de măsuri pentru că nu vom putea să-i lăsăm să stea acasă până în decembrie şi să fie beneficiarii acestor favoruri. Noi am crezut că e o glumă”, a spus Oltean.

Ce mai scrie pe flyere

”Parlamentarii PSD, PNL şi PC au intrat în grevă de lux! Nu vor să muncească, dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne. În total, parlamentarii de la PSD, PNL cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar! Atât te costă  pe tine, românul de rând, să îi întreţii pe deputaţii şi senatorii care prefer să facă grevă decât să-şi facă treaba în Parlament”, iar pe verso este o caricatură care îi înfăţişează pe liderii USL la nivel naţional.

10 comentarii

 • Da dl. Oltean aveti dreptate pe jumatate . de ce ??? fiindca si dvs. lucrati [tot pe banii nostrii si aveti viata de parlamentar de LUX ,ca sa folosesc cuvintele dvs. ] si nu faceti mai nimic in Parlament .Concluzia : ne-ar fi mai bine fara TOTI Parlamentarii . cu stima !!!

 • Ii recomand d-lui Olteanu sa mai faca un afis cu poza dansului si sa scrie :
  IMBOGATIT DIN BANII DUMNEAVOASTRA si alaturat sa puna pozele cu imobilele si averile pe care le detine si le-a achizitionat in mandatele de parlamentar.

 • foarte jenant gestul lui oltean…inca o dovada (daca mai era cazul) de incompetenta si prostie, si cind ma gindesc ca asa specimene de cretini ne conduc tara ma apuca plinsul…basescu sa inconjurat de idioti pe care sa ii poata dirija cum vrea el…JALNIC

 • Protestatari la Direct TV Bistrita ( reluare ).
  Dupa eroarea cu ” Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii „, un nou fault literar.
  Toti patru se pun de acord cu faptul ca pe flyerele PDL-ului apare un i suplimentar.
  Rad cu subinteles.
  Ciprian Moldovan
  Florin Moldovan
  Alina Urs
  Marius Pop

  Nota:
  Chiulangiu/Chiulangii/Chiulangiii
  Cusurgiu/Cusurgii/Cusurgiii
  Geamgiu/Geamgii/Geamgiii
  Cazangiu/Cazangii/Cazangiii

  Primul i: vine din radicalul substantivului
  Al doilea i: este desinenţa de plural, la masculin
  Al treilea i: este articolul hotărât, masculin, plural

  Nesanatos.

 • Bravo MCT ! La faza asta ai dreptate .
  Eram curios ,zilele trecute , de unde o fi auzit Ioan Oltean de Farfuridi ,te-a angajat part time ca si consilier ?

 • pe cei din opozitie ii platim pentru a nu munci, sa zicem, asa cum spune PDL. insa, pe cei din PDL+UNPR+UDMR ii platim cu dublu fata de cat dam pentru opozitie si asta pentru A NE UCIDE. ce ar trebui sa alegem? grea decizie 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.