Economie

Pe ce principii se va face asfaltarea străzilor de pământ și când va începe

Primăria Bistrița va începe, în această primăvară, asfaltarea străzilor de pământ din oraș aflate în domeniul public dinspre periferie spre centru și cu finalizarea lucrărilor în zona în care acestea au început, anunță administratorul public Adrian Costea.

”În momentul în care vom porni stația de asfalt – cel mai probabil la jumătatea acestei luni (martie – n.a.), asfaltarea străzilor de pământ este prioritatea zero a municipiului, așa cum a spus și domnul primar. Tot ce înseamnă stradă cu situația proprietății clară, adică să nu fie privată, va intra în acest program de asfaltare. Zonele din care vom începe personal nu le știu. Sunt foarte multe, trebuie puse toate pe hârtie. Ca și abordare va fi dinspre exterior spre interiorul orașului, deci nu vom începe să asfaltăm în centru, ci vom veni dinspre exterior, o abordare corectă din punctul meu de vedere fiindcă la periferie sunt cele mai multe străzi neasfaltate”, a spus Adrian Costea într-o emisiune al postul local de televiziune AS TV.

O altă abordare, a afirmat el, este că Primăria Bistrița va finaliza lucrările începute într-o anumită zonă: ”Nu vom asfalta două străzi în Viișoara și trei în Unirea. Dacă începem în zona Viișoarei, vom finaliza tot ce înseamnă stradă de pământ în acea zonă, după care ne vom muta cu șantierul în partea de nord a orașului, apoi în sud, etc. Cu alte cuvinte, unde mergem o dată, nu vrem să mergem și a doua oară: finalizăm tot ce este de asfaltat”.

Pe cei care locuiesc pe străzi private și care doresc ca acestea să intre în domeniul public, administrația locală promite că îi va sprijini să identifice terenurile și să realizeze documentațiile necesare pentru transferul lor.

Cel mai important este ca toți proprietarii să fie de acord să doneze strada, să facă declarații notariale prin care o cedează municipalității, iar după aceea va putea fi asfaltată și introdusă în toate programele de racordare la utilități publice.

În Bistrița sunt între 300 și 400 de drumuri de pământ.

Săptămâna trecută, la Prefectură a avut loc o ședință de lucru cu o singură temă pe ordinea de zi: găsirea soluțiilor din punct de vedere juridic pentru problemele care pun piedici procesului de intabulare a străzilor de pământ din Bistrița. ”Intabularea străzilor de pământ este o prioritate. Orașul nostru are sute de străzi neasfaltate, mare parte dintre ele cu probleme cadastrale care împiedică procesul de modernizare al acestora. Vom găsi soluții și vom rezolva aceste probleme pentru că Bistrița trebuie să ajungă orașul pe care ni-l dorim cu toții”, a menționat după ședință primarul Gabriel Lazany.

22 comentarii

  • Sunt că după introducerea taxei pe incopetenţa administrativă toţi cei ce stau pe străzi private se vor înghesui să-şi doneze străzile 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    Prost este ăla care îşi va msi dona strada !

    40
    2
  • 2025 si in Bistrita inca mai exista strazi de pamant ! :)))) Si la noi se aloca bani pentru renovarea SuGalete :))) cu 43 milioane de lei ! :))))))

    46
    2
  • Deja vorbeste primarul de juma de an de prioritizarea strazilor. Asteptam lista publica de strazi ce si-o asuma sa fie asfaltate anul asta. Banuiesc ca pe langa cele ce sunt deja prezentate in buget, altfel doar basculezi o lista de la Turc pe anul urmator.

    24
    1
  • ” În Bistrița sunt între 300 și 400 de drumuri de pământ ” si primarul Lazany considera oportuna si necesara sponsorizarea clubului Gloria 2018 cu 17.5 milioane de lei in 2025, din banii primariei evident.

    42
    1
  • Nu prea mă interesează plusurile și minusurile date comentariilor ,dar mi au sărit în ochi cele 7 plusuri (la ora 9 și un sfert ,poate se mai schimbă între timp ) date comentariului în care se cere asfaltarea str. Colibiței ,de lîngă stația de asfalt .🤣🤣🤣 .Concluzia : scriem comentarii fără nici un rost și dăm +/- în funcție de vremea de afară .

    4
    19
    • Mai încerc o dată : str. Colibiței , neasfaltată , lîngă stația de asfalt ????

      1
      4
    • @alexandru, Omul sa referit la partea străzi Colibiţie neasfaltată de lângă calea ferată până la strada Miron Cristea pe care şi Turc şi Niculae au spus că o fac.
      Da întradevăr staţia de asfalt nu este lângă strada Colibiţei ci la periferia oraşului pe strada Victor Babeş.

      11
      1
  • Intre timp, va doresc suspensii sport si masini nu prea joase, sa puteti traversa 1 Decembrie si Calea Moldovei. La noi asa se face, afara vopsit gardu si inauntru leopardu. Andrei Muresanu – Decebal facute, Grigore Balan facut, Calea Moldovei – 1 Decembrie – Independentei – Libertatii jale. De parcari nu mai deschid subiectul ca nu are sens. Oricum tot pe liniile voastre verzi o sa parcheze lumea pentru ca nu are fizic unde altundeva pentru ca sunteti nebuni.

    9
    1
  • Cele sparte recent de Mis grup ( luna Februarie) , cand vor fi prinse in programul de asfaltare ?
    Speram ca nu inainte de alegerile locale viitoare.

    10
    • La cât de repede sau mișcat ” cetățenii de onoare ” ai județului la Colegiul Liviu Rebreanu şi urîtenia de pasaj subteran de la Hală probabil că le vor asfalta la loc undeva cândva mult după următoarele alegeri locale.

      10
  • Observ – și aici- modul de punere a problemei de către administratorul urbei: oamenii să doneze terenul pentru drumuri !
    Cerința, deși a ajuns să aibă justificare, este rezultatul incompetenței și analfabetismului administrativ a liotei de experți și consilieri ai primăriei. (care, în paranteză fie spus, unii au primit moca și probabil necuvenit, teren în intravilan înaintea miilor de îndreptățiți deposedați de statul comunist).
    Când s-au eliberat autorizații de construire miilor de case pe străzi nou înființate de ce nu a pus nimeni condiția asigurării accesului și a utilităților mai înainte ca acest lucru să devină aproape imposibil ?
    Așa s-a ajuns la străduțe înguste și strâmbe, cât o pistă de biciclete, pe care n-au loc două mașini circulând în sens opus, dând zonelor aspectul unor favele ?
    Ne mai mirăm că mereu suntem în situații fără ieșire !
    Asta pentru că acționăm pompieristic, fără viziune în perspectiva următorilor 50 de ani.
    N-avem oameni competenți, ci doar funcționari mărunți.

    24
  • Strazile sparte de curand de Miss Grup in oras , conform logici dupa care se va face asfatarea cof. articolului ,vor fi asfaltate inainte de urmatoarele alegeri.

  • Zona la soare , neptun, Jupiter, Apusului, vânătorului pe când macar o mașină de piatra domn primar că în campanie ați fost prin zona!!!

    6
    1
  • Dincolo de stirea ca vine Marea Asfaltare, eu as recomanda primariei sa se asigure ca are oameni pregatiti si utilaje conforme. Uitandu-ma la cateva din “lucrarile” executate de ei pana acum, ori habar nu au ce inseamna a asfalta o strada, ori utilajul e setat aiurea de scoate valuri, ori, ori…..

    Nu de alta, dar degeaba te lauzi ca ai masina de facut aluat de pizza daca nu ai si un pizzer bun. Pe noi cetatenii ne intereseaza produsul finit, nu materia prima.

  • Vă spun eu, în funcție de interese personale:

    Așa cum au asfaltat și strada Strămoșilor, iar acum au spart-o ca să bage canalizarea, au vrut neapărat să fie asfaltată de Crăciun și Revelion, cu orice preț.

    În loc să asfalteze strada Azurului, care nu are nevoie de canalizare (pentru că aceasta deja există), au preferat să facă lucrurile pe dos.

    Dar, cum în România lucrurile se fac pe dos, nu vor să-și strice obiceiurile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.