Pe cel loc se situează județul Bistrița-Năsăud la nivel național în privința traficului de ”carne vie”

Holistic

Județul Bistrița-Năsăud se situează în a doua parte a clasamentului la nivel național la numărul de infracțiuni din categoria ”trafic de carne vie” raportat la numărul de locuitori, s-a spus joi într-o ședință a Comisiei Județene de Incluziune Socială, coordonată de subprefectul Ciprian Celan, informează Instituția Prefectului.

Membrii acestei comisii au discutat despre ”traficul de carne vie”- dacă există informații la nivel de județ și de unde pot fi solicitate-, care este locul județului într-un clasament național cu privire la numărul de infracțiuni și procentul acestora raportat la populația județului.

”Conform ultimelor raportări în domeniu, reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a menționat faptul că județul Bistrița-Năsăud se află pe locul 35 cu privire la incidența infracțiunilor raportate la populația județului”, se arată într-o postare pe Facebook.

Tot la această ședință s-a mai spus că numărul de infracțiuni este mai scăzut în comparație cu alte județe, ”această afirmație fiind susținută de numărul de persoane încarcerate în Penitenciarul Bistrița care provin din alte județe ale țării”, mai arată Instituția Prefectului.

Traficul de ”carne vie” sau de persoane este “recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării.” (Directiva 2011/36/EU)

Traficul de persoane este o industrie de miliarde de dolari pe plan internațional și a doua ca profitabilitate după traficul de droguri. Spre deosebire de traficul de droguri, „produsul” poate fi revândut.

În Europa, peste jumătate din victimele traficului de persoane sunt exploatate în scopuri sexuale. Victimele sunt bătute și violate în mod repetat, private de libertate și terorizate.

Ademenite cu un loc de muncă în străinătate sau cu o poveste de dragoste, mii de tinere ajung în mâinile traficanților de carne vie. Sunt tot mai multe victime în România, confirmă statisticile: în 2017, numărul lor a crescut cu aproape 27% față de anul precedent. Metoda „loverboy” – cea în care traficanții se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei ca să o oblige, în cele din urmă, să se prostitueze – este doar una dintre strategii. Victimelor le este oferită posibilitatea de a câștiga mai bine în străinătate, unde, o dată ajunse, sunt supuse unor abuzuri greu de imaginat.  Chiar și așa, numărul precis al victimelor nu poate fi cunoscut pentru că acestea fie nu se consideră victime, fie nu vor să admită acest lucru în acte oficiale.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Firicel

  Doar se discuta??? Au venit, au semnat prezenta si au plecat ca doar asa este la stat. Totul este un Caracal. Ce face statul cu bisnitarii de valuta??? Nimic!! Deci cum se lucreaza la stat??? Doar se sta??? Nasol

  (8)
 2. Delu Cipri

  P(…) e necesara …asta e!Dar un om normal apeleaza la organ cu bani, sub o forma sau alta…sex normal, eventual (…)…la Caracal, sau pe langa, e Deveselu…baza antiracheta…o adunatura de dezaxati din ” elita” SUA…asa ca, se va musamaliza totul…cine crede altceva, e bolnav mintal!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.