Actualitate

Pe două străzi cu probleme va fi realizat sistem de scurgere şi evacuare a apelor pluviale

Municipalitatea a scos la licitaţie lucrările de execuţie a dispozitivelor de scurgere şi evacuare a apelor de suprafaţă pe străzile Taberei şi Viorelelor, zone unde traficul se desfăşoară cu dificultate din cauză că, în urma ploilor, apa bălteşte pe drum iar apoi se acumulează cantităţi mari de praf.

Astfel, se vor realiza rigole şi şanţuri la marginea platformei celor două drumuri.

Atât strada Taberei, cât şi strada Viorelelor, au o zestre de piatră rezultată din întreţinerile executate de-a lungul timpului. Străzile prezintă numeroase deteriorări, iar traficul să se desfăşoară greoi (poluare cu praf în perioadele secetoase, băltirea apei pe stradă în perioadele ploioase).

Pentru ameliorarea situaţiei se propune realizarea unui sistem de scurgere a apelor: pe partea dreaptă a străzii Taberei şanturi betonate şi rigole acoperite din beton, iar pe strada Viorelelor amenajarea a 5 traversări din rigole acoperite cu grătar metalic şi a unui şant betonat pe partea dreaptă a străzii.

Scopul acestor lucrări este de a colecta şi evacua apele meteorice pentru a evita degradarea corpului drumului prin stagnări sau băltiri.

Săpăturile pentru rigole şi şanţuri vor fi executate urmărind cotele terenului existent. La rigolele protejate săpăturile se vor executa astfel încât după realizarea protecţiei să se obţină secţiunea necesară scurgerii apelor. Rigolele vor fi realizate din beton, cu pereţi verticali, peste care se vor monta capace carosabile din beton. În dreptul intrărilor, podeţele existente subdimensionate se vor înlocui cu tuburi. Şanţurile şi rigolele vor avea un strat drenant de 10 cm de nisip.

Proiectul de intervenţii pe aceste străzi aparţine PNL Bistriţa şi a fost prins în bugetul local pe anul în curs.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.