Actualitate Social

Pe polițiști îi paște un val de disponibilizări

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestor Liviu Popa, a declarat, luni, că actuala conducere a IGPR dorește ca, prin dosponibilizările și reorganizarea ce se vor face, să fie „asanat” mediul polițienesc.

Liviu Popa a făcut aceste declarații, la Bistrița, unde a spus că disponibilizările vor fi făcute după adoptarea legii în Parlament.

„De principiu susțin aceste disponibilizări și asigur că nu vor fi afectate în niciun fel liniștea și siguranța cetățeanului. Dimpotrivă, sunt colegi care nu sunt compatibili cu această meserie și ne străduim să asanăm mediul polițienesc prin această dispobilizare și reorganizare pe care vrem să o facem”, a declarat Liviu Popa.

Întrebat dacă cei mai mulți dintre polițiștii care își vor pierde locurile de muncă vor fi din mediul rural, Popa a răspuns: „Nu, nu, nu!”.

El a spus că va fi evaluat fiecare lucrător din Poliția Română pe câteva criterii care sunt în continuare discutate.

„Vrem ca soluția pe care o adoptăm privind ponderea acestor criterii să fie cea mai bună posibilă. Va trebui aprobată legea în Parlament, se va emite hotărârea de Guvern privind ponderea criteriilor de disponibilizare și abia după aceea se va trece la evaluarea tuturor polițiștilor”, a spus Popa.

Întrebat de un jurnalist dacă el crede că sunt prea mulți polițiști în România, Popa a spus că el crede că disponibilizările trebuie făcute.

„Eu cred că această disponibilizare trebuie făcută. Nu se pune problema că sunt prea mulți, ci că putem să facem această disponibilizare în avantajul cetățeanul și al Poliției ca instituției. Asigur de asta. Vor trebui disponibilizați toți polițiștii care sunt incompatibili cu meseria de polițist. Nu putem vorbi de cifre și procente până nu apare legea. Disponibilizarea va fi una matematică. Nu va lăsa loc de interpretare. Se va stabili un punctaj exact și, în funcție de acest punctaj, vor fi disponibilizați anumiți colegi”, a declarat el.

În ce privește, dinamica personalului în Poliție, Popa a spus că aceasta este „chiar agresivă”.

„De dimineață, un coleg, de 24 de ani s-a spânzurat fără motiv. Nu știu ce va fi până va apărea legea. Toate astea vor fi legate de anumite termene, de pierderi naturale pe care le vom avea. Va trebui să ne edificăm foarte clar când vom avea legea și limita finanțării pentru funcțiile din minister”, a spus el.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS