Actualitate Social

Șeful IGPR îi sfătuiește pe polițiști să folosească pistoalele din dotare

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestor Liviu Popa, a declarat, luni, într-o conferință de presă, la Bistrița, că îi încurajează pe polițiști să folosească pistolul din dotare fiindcă „este o formă de fermitate de care Poliția are nevoie”.

Chestorul Liviu Popa a făcut aceste declarații după ce a aflat că, în week-end, polițiștii au tras focuri de armă într-un cartier al orașului în timp ce se aflau pe urmele unui urmărit pe care nu l-au prins.

„Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliția are nevoie. Încurajez folosire armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă –n.r) cu el. Fermitatea Poliției cred că este în măsură crească gradul de securitate și de siguranță al cetățenilor și, din acest punct de vedere, încurajez, atunci când legea permite și sunt îndeplinite împrejurările prevăzute de lege, încurajez ca polițiștii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul”, a spus Popa.

El a declarat că polițiștii au ca obiective țintă până la 1% dintre cetățenii acestei țări și este păcat ca ceilalți cetățeni să sufere din cauza unui procent atât de scăzut din populație care dă poliției de lucru.

„Polițiștii au prins curaj și se folosește (pistolul –n.r) atunci când situația o impune. De când sunt inspector general, nu am avut cazuri în care să se folosească armanentul în afara regulilor stabilite prin lege”, a declarat el.

Liviu Popa a participat, luni, la instalarea oficială în funcție a noului inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, comisarul șef Ovidiu Mureșan, și al adjunctului acestuia, comisarul șef Ciprian Buta, care au luat de curând concursurile pe posturi.

Cu această ocazie, Popa a aflat că în week-end, polițiștii bistrițeni au tras focuri de avertisment în timp ce urmăreau un individ pe care nu au putut însă să-l prindă.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS